Έτοιμο εντός των ημερών το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στη Νότια Κορέα

20:38 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα που θα αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα προκειμένου να αναχαιτίσει τυχόν επίθεση από τη Βόρεια Κορέα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει εντός των επόμενων ημερών, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ασία και τον Ειρηνικό. Στο μεταξύ, Καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων του Κογκρέσου, ο Χάρις εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να αποκρούσουν οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση της

Βόρειας Κορέας εναντίον αμερικανικού αεροπλανοφόρου. Στο μεταξύ, με επεισόδια υποδέχτηκαν το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα Τhaad εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι φοβούνται τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και τα σύννεφα πολέμου στην περιοχή τους.

Τμήματα του υπερόπλου το οποίο συμφωνα με Αμερικανό στρατηγό θα μπορεί να τέθεί σε πλήρη λειτουργία τις επόμενες ημέρες, τοποθετήθηκαν σε ένα πρώην γήπεδο γκολφ, στη νοτιοκορεατική επαρχία Σεονγκζου, 250 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας. Καταθέτοντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων του Κογκρέσου, ο Χάρις εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να αποκρούσουν οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση της Βόρειας Κορέας εναντίον αμερικανικού αεροπλανοφόρου. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Carl Vinson και τα πολεμικά σκάφη που το συνοδεύουν αναμένεται να φτάσουν στην κορεατική χερσόνησο στα τέλη της εβδομάδας.

Στο μεταξύ, με επεισόδια υποδέχτηκαν το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα (Thaad) εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι φοβούνται τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και τα σύννεφα πολέμου στην περιοχή τους.

EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ασία και τον Ειρηνικό προειδοποίησε ότι το σημείο καμπής θα φτάσει για τις ΗΠΑ όταν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αποκτήσει τη στρατιωτική δυνατότητα να υλοποιήσει τις απειλές του προς την Ουάσινγκτον, αναφερόμενος προφανώς στο βαλλιστικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Παράλληλα, στις νέες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το καθεστώς της Πιονγιανγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί με περηφάνια τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με αληθινά πυρά στην ιστορία της Βόρειας Κορέας.

PhotoQ KCNA

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα