ΕΣΛ : «Πρόταση να μην λειτουργήσουν την Κυριακή»

13:15 11/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυξημένη ήταν η κίνηση στην αγορά κατά την χθεσινή πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ο οποίος επεσήμανε ότι «ευχή του εμπορικού κόσμου η φετινή περίοδος να δώσει τη δυνατότητα αναστροφής του κλίματος στην αγορά. Γνωρίζεται ότι τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου είναι πολλά και για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες, πρέπει να αλλάξει

η υπάρχουσα κατάσταση. Τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται από 40 έως 50% και οι καταναλωτές έχουν μπροστά τους ένα δίμηνο για φθηνές και έξυπνες αγορές. Είναι γνωστό αλλά το λέμε ξανά στους καταναλωτές, πριν προβούν σε αγορές, ας κάνουν πρώτα μια έρευνα αγοράς. Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί όπου οι καταναλωτές μπορούν να προσφύγουν ένα κάτι υποπέσει στην αντίληψη τους και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι τα πρόστιμα είναι αυστηρά και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή».

Ερωτηθείς για την συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας τόνισε ότι «ως νέο διοικητικό συμβούλιο, ούτως η άλλως θα συναντιόμασταν με τον κ. Καλογιάννη. Εμείς έχουμε τις προτάσεις μας σχετικά με τα δημοτικά τέλη και ελπίζουμε να εισακουστούμε, διότι θεωρούμε ότι τα δημοτικά τέλη δεν πρέπει να πληρώνονται ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος. Για παράδειγμα μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων με ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν βγάζουν τα ίδια σκουπίδια. Οπότε πρέπει να ισχύσει μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική».

Τέλος ο κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος επανέλαβε την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας για την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, βάσει νόμου η αγορά είναι ανοιχτή. Ωστόσο, η απόφαση τους είναι να μην λειτουργήσουν, καθώς όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος δεν αρέσει ούτε στους ίδιους ούτε στους καταναλωτές. «Αν εξαιρέσει κανείς τις δύο Κυριακές στην περίοδο των Χριστουγέννων και μια την Κυριακή των Βαΐων που φαίνεται ότι οι καταναλωτές και εμείς τις θέλουμε , οι υπόλοιπες δεν νομίζω ότι μα συμφέρει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα μας, εκτός από τις πολυεθνικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα