ΕΣΕΕ: Οριακά υψηλότερα κινήθηκαν οι πωλήσεις την εορταστική περίοδο

16:44 4/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων κατά την εορταστική περίοδο του 2017 κινήθηκαν στα ίδια και οριακά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2016 σύμφωνα με την περιοδική έρευνα για την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ .

Η έρευνα που φέρει τον τίτλο «Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ για την κίνηση των εμπορικών

καταστημάτων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου 2017» αναφέρει πως για το το 55% των επιχειρήσεων, οι πωλήσεις είτε αυξήθηκαν είτε παρέμειναν στάσιμες, ενώ για το 42% των επιχειρήσεων οι πωλήσεις μειώθηκαν.

Πάντως, το 42% των επιχειρήσεων είναι αισθητά μειωμένο ως ποσοστό έναντι του αντίστοιχου το 2016 που ανήλθε σε 76%.

Σύνοψη αποτελεσμάτων

• Το ποσοστό των επιχειρήσεων που κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα εμφανίζεται υψηλότερο σε σύγκριση με προηγούμενες εποχικές έρευνες του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ.

• Η καλύτερη περίοδος των εορτών από άποψη αγοραστικής κίνησης, σύμφωνα με τη γνώμη των επιχειρηματιών λιανικού εμπορίου, ήταν η εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα (46%), ενώ για ένα σημαντικό ποσοστό (29%), η εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

• Σχεδόν οι 6 στους 10 επιχειρηματίες πραγματοποίησαν προσφορές στα καταστήματα τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ποσοστό διπλάσιο σε σύγκριση με πέρυσι.

• Η επιπλέον Κυριακή της 17η ς Δεκεμβρίου που λειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα κατά τη φετινή εορταστική περίοδο σε σύγκριση με πέρυσι, δεν φαίνεται να επηρέασε το ήμισυ του επιχειρηματικού κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα