Υπόθεση Κυπρίων σε Φίτζι: Η εμπλοκή παραίτησης Ακκελίδου

Η εμπλοκή του ενός εκ των δυο αδελφών οι οποίοι συνελήφθησαν για υποθέσεις ξεπλύματος στα νησιά Φίτζι, επαναφέρει στο προσκήνιο την παραίτηση της πρώην Υπουργού Υγείας Ντίνας Ακκελίδου.

Η εμπλοκή της παραίτησης της πρώην Υπουργού διασυνδέεται με τον έναν εκ των δυο, τον Κλεάνθη Πετρίδη.

Το 2004, η Ντίνα Ακκελίδου κρίθηκε ένοχη, επειδή με επιστολή της σε επαρχιακή δικαστή στη Λάρνακα ζήτησε να μην επιβληθεί ποινή σε κατηγορούμενο για κατοχή ναρκωτικών. Στην επιστολή αυτή, υποστήριζε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να μη φυλακιστεί γιατί

παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Αποκαλυπτικό παρελθόν αδελφών σε Φίτζι-Καταζητούμενος ο ένας

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με το Δικαστήριο, είχε πρόθεση να επηρεάσει τη δικαιοσύνη. Τότε, η Ντίνα Ακκελίδου υπέβαλε στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο την παραίτησή της, η οποία έγινε δεκτή.

Η επιστολή της Υπουργού συνοδευόταν από έκθεση της κας Έλλης Μορφάκη για την πορεία θεραπείας του Κλεάνθη Πετρίδη και τις προοπτικές. Καταληκτικά, εκφραζόταν η άποψη πως, σε περίπτωση φυλάκισης, υπήρχε κίνδυνος εξουδετέρωσης των ως τότε ωφελημάτων της θεραπείας.

Αναφορικά με τα κίνητρα της Υπουργού, το Δικαστήριο ανέφερε ότι: «Τα κατά τα άλλα αξιέπαινα κίνητρα της κατηγορουμένης να βοηθήσει υπό τη διπλή της ιδιότητα τον Κλεάνθη Πετρίδη, δεν είναι δυνατόν να αναιρέσουν στην προκείμενη περίπτωση το αξιόποινο των ενεργειών της».

Keywords
Τυχαία Θέματα