ΕΡΤ3: «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο»

06:01 9/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο επεισόδια της ενδιαφέρουσας σειράς ντοκιμαντέρ «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο» (Global painter), έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016, στις 09:00 και στις 14:00.

Η σειρά, παραγωγής Angel Productions / Bonne Pioche / Canal + / Planète / Planète Thalassa / RTBF, που θα ολοκληρωθεί σε 15 ωριαία επεισόδια, είναι ένα πολύχρωμο ταξίδι στις τέσσερις γωνιές

του πλανήτη.

Στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, τα σύνορα παραβιάζονται και οι κουλτούρες των ανθρώπων είναι θολές. Όμως, η τέχνη παραμένει μια ισχυρή διέξοδος στην ιδιαιτερότητα της ιστορίας, της γεωγραφίας και της κληρονομιάς κάθε τόπου, ξεχωριστά.

Από την τέχνη της καλλιγραφίας στην αρχαία Κίνα, μέχρι το χιπ-χοπ γκράφιτι της Βραζιλίας, ο Julien Malland, καλλιτέχνης-εξερευνητής, συναντάει τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την παράδοση της κάθε περιοχής και της δίνουν μία άλλη διάσταση.

Τρίτη 9/8/2016, ώρα 09:00 – Επεισόδιο 1ο: «Βραζιλία» (Brazil)

Το ταξίδι μας ξεκινάει από τη Βραζιλία. Από τη ζούγκλα του τσιμέντου στο Σάο Πάολο, μέχρι τις φαβέλες και τις παραλίες του Ρίο, διασκεδάζουμε στους πολύχρωμους δρόμους μιας χώρας που επηρεάστηκε από τον αφρικανικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ο Julien Malland παίρνει τους δρόμους, για να ανακαλύψει πώς οι παραδόσεις μπλέκονται με τις ακραίες κοινωνικές συγκρούσεις, για να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά της βραζιλιάνικης κουλτούρας.

Τρίτη 9/8/2016, ώρα 14:00 – Επεισόδιο 2ο: «Νότια Αφρική» (South Africa)

Η τέχνη παραμένει το κύριο μέσο έκφρασης σ’ αυτό το μωσαϊκό των πολιτισμών που συνθέτουν τη Νότια Αφρική. Στη χώρα αυτή συνυπάρχουν καλλιτέχνες γκράφιτι με δυτικό στυλ και ζωγράφοι του δρόμου, οι οποίοι μοιράζονται τις παραδόσεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες. Ο Julien Malland ανακαλύπτει το Γιοχάνεσμπουργκ, χάρη στον Ράστι, έναν Νοτιοαφρικανό με βρετανικές ρίζες. Στην Mpumalanga, οι γυναίκες Ndebele, διακοσμούν τους τοίχους των σπιτιών τους με σύμβολα από την ιστορία και την παράδοση της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα