ΕΡΤ3 – «Άννα Καρένινα»

01:33 15/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ
Το πρώτο επεισόδιο απο το μυθιστόρημα του Λέων Τολστόι με τίτλο «Άννα Καρένινα», παραγωγής 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 23:00.

Μέσα στην αριστοκρατία της Ρωσίας εξελίσσεται η ιστορία της Άννα Καρένινα, μιας νέας όμορφης γυναίκας της υψηλής κοινωνίας, που ζει καταπιεσμένη με την οικογένεια της, τον σύζυγό της και τον μικρό γιο της. Σε ένα ταξίδι της γνωρίζεται με τον κόμη Βρόνσκι, έναν όμορφο, πλούσιο και κοσμικό νέο. Οι υποχρεώσεις της απέναντι στην οικογένεια
της δεν θα μπορέσουν να την κρατήσουν μακριά από τον έρωτα που αρχίζει να νιώθει για τον Βρόνσκι. Ο Βρόνσκι με το που γνωρίζει την Άννα ξεχνάει το φλερτ που είχε με την Κίτι και την ερωτεύεται. Ο κύκλος των αριστοκρατών που ανήκουν δεν μπορούν να δεχτούν τον ερωτά τους.
Το αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι σε μια εντυπωσιακή μεταφορά στη μικρή οθόνη.

Eπεισόδιο 1

Περιγραφή επεισοδίου

Έτος 1904 στην Μαντζουρία, ο ρωσο-ιαπωνικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Ο θεράπων ιατρός και επικεφαλής του νοσοκομείου, Σεργκέι Καρένιν, πρέπει να αναλάβει την ηγεσία του νοσοκομείου. Εκεί φτάνουν συνεχώς καινούργιοι τραυματίες. Σύντομα φτάνουν και δύο αξιωματικοί. Ο Σεργκέι Καρένιν τοποθετει τον ένα αξιωματικό σε ξεχωριστό θάλαμο για να τον φροντίσει. Όταν, όμως, μαθαίνει ότι το όνομα του τραυματία είναι Βρόνσκι, σοκάρεται.
Αργότερα, ο Σεργκέι Καρένιν πηγαίνει στο θάλαμο του Βρόνσκι και του ζητά να του πει για τη μητέρα του, Άννα Καρένινα, την οποία γνώριζε πριν από τριάντα χρόνια. Ο Βρόνσκι συμφωνεί διστακτικά και αρχίζει να λέει, προειδοποιώντας ότι κάθε άνθρωπος έχει την δική του αλήθεια και ότι όλη την αλήθεια, ίσως ο Καρένιν να μην μπορέσει να ανακαλύψει ποτέ. ..
2ο
Το 1872 ο Βρόνσκι επιστρέφει στην Αγία Πετρούπολη με τρένο. Βγαίνοντας στην πλατφόρμα, βλέπει την Άννα Καρένινα. Πλησιάζει στην Άννα και σχεδόν ομολογεί ότι είναι ερωτευμένος μαζί της. Η Άννα του ζητά να ξεχάσει τα πάντα και να αναχωρήσει.
Η Άννα πολύ ενθουσιασμένη που βοήθησε να σωθεί ο γάμος του αδελφού της το συζητάει με τον άνδρας της και διαπιστώνει μια στάση εχθρική απέναντι στην πράξη του αδελφού της. Ο Βρόνσκι, ακολουθεί παντού την Άννα Καρένινα και οι συναντήσεις τους γίνονται γνωστές στους αριστοκρατικούς κύκλους….

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα