ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

03:36 8/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική

εισβολή έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 21ο

Η Ραφαέλλα και η Έλντα βγαίνουν μαζί έξω σε μπαρ, όπου πέφτουν πάνω στον Πάνο. Ο Γιάννης και η Μαρία περνούν μια ευχάριστη βραδιά στο θέατρο. Η Ραφαέλλα δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα γενέθλιά της. Η Τζένη βρίσκεται σε διαρκή εκνευρισμό, συναντά και πάλι τον επίμονο Ανδρέα, ο οποίος θέλει να της μιλήσει για κάτι που αφορά στην ίδια της τη ζωή. Ο έρωτας έχει και πάλι τον τελευταίο λόγο. Η Ραφαέλλα και η Έλντα επισκέπτονται τον Έκτορα, ο οποίος τους μιλάει για τα πρώτα βήματα της εταιρείας. Ο Πάνος προθυμοποιείται να βοηθήσει τη Μιράντα στην «ΠΡΟΝΟΙΑ». Εκείνη τον καλεί στο σπίτι της. Η Σαμάνθα πηγαίνει στο σπίτι της Τζένης.

Επεισόδιο 22ο

Η Μιράντα συζητεί με τον Πάνο στον κήπο του σπιτιού της, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της κόρης της, Ραφαέλλας, αλλά και τη ζήλια της Έλντας. Ο Αλέξανδρος ασχολείται με τη φιλανθρωπική δράση του πατέρα του. Συναντάει την αδερφή ενός παλιού του συμπολεμιστή. Ο Φίλιππος γίνεται πλέον φορτικός στην πίεση που ασκεί στην Τζένη και την οικογένειά της. Επιμένει και η Σαμάνθα.
Ο Έκτορας προβληματίζεται με όσα συμβαίνουν στην εταιρεία του και αποφασίζει να δράσει. Ο έρωτας επιβάλλει τη δική του θέληση. Ο Ανδρέας βρίσκει το κουράγιο να αποκαλύψει στην Τζένη ότι είναι οροθετικός.

Επεισόδιο 23ο

Η Τζένη σοκάρεται και πανικοβάλλεται, μαθαίνοντας ότι ο Ανδρέας είναι οροθετικός. Φεύγει κατατρομαγμένη και ο Ανδρέας την ακολουθεί, ενώ την πνίγει το αδιέξοδο. Νιώθει την ανάγκη να απομονωθεί και ψάχνει ταυτόχρονα να ενημερωθεί για το AΙDS. Η ανησυχία στο σπίτι της μεγαλώνει, καθώς κανείς δεν ξέρει τι άλλο την απασχολεί. Ο Ρένος αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και η Ραφαέλλα θέλει να τον βοηθήσει. Ζητάει στήριξη από τον πατέρα της. Ο Έκτορας και ο Βασίλης επισκέπτονται τον Αλέξανδρο. Ο Βασίλης δείχνει και πάλι τη συμπάθειά του στη Μάρθα.


Επεισόδιο 24ο

Ο Φίλιππος μπαίνει μεθυσμένος στο σπίτι της Χριστίνας. Η Τζένη προειδοποιεί τον Μάικλ και τη μητέρα της ότι νιώθει πολύ ανασφαλής που ο Φίλιππος ακόμη κρατάει κλειδιά του σπιτιού. Ο Ρένος αντιμετωπίζει ένα μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Με προθυμία προσπαθεί να βοηθήσει η Ραφαέλλα, αλλά ο Ρένος αρνείται τη βοήθειά της. Όμως, η Ραφαέλλα δεν τον ακούει και παίρνει λεφτά από την τράπεζα. Η μητέρα του Ανδρέα βρίσκει τις ιατρικές εξετάσεις του στο τραπέζι. Τον ρωτάει γι’ αυτές, ενώ ο Ανδρέας πανικόβλητος παίρνει τις εξετάσεις και τις κρύβει. Η Χριστίνα νιώθει ξαφνική αδιαθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα