ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

02:36 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική

εισβολή έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 49ο

Η Ραφαέλλα αναστατώνεται φοβερά από τα όσα μαθαίνει και η αποκάλυψη ότι τελικά δεν έχει κανένα θαμμένο μωρό φέρνει μεγάλη αναστάτωση. Σίγουρα δεν θέλει να ξαναδεί τον Ρένο. Είναι τόσο θυμωμένη μαζί του που αποφασίζει να μείνει στον Έκτορα εκείνη τη μέρα και να μην επιστρέψει στο σπίτι της. Αυτός της δείχνει φωτογραφίες με τη γυναίκα και το παιδί του Ρένου. Αναγνωρίζει την Κλειώ και τον μικρό Νικόλα. Ο Αλέξανδρος πιέζει τον Γιάννη να του πει τι συμβαίνει με τη ζωή του, γιατί νιώθει ότι συνέβη κάτι με τη Μαρία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στο γραφείο. Ο Ανδρέας πηγαίνει ξανά για εξετάσεις στο νοσοκομείο όπου δουλεύει ο Μάικλ. Όμως συναντάει τον Φίλιππο που αρχίζει να υποψιάζεται και να απειλεί ότι θα μάθει τι κρύβει ο Ανδρέας.

Επεισόδιο 50ο

Ο Ανδρέας φοβάται ότι ο Φίλιππος μπορεί να μάθει για την οροθετικότητά του και να το πει στη Χριστίνα. Ο Ρένος επιστρέφει στο σπίτι του Έκτορα για να συζητήσει με τη Ραφαέλλα. Αυτή τον διώχνει, πολύ πληγωμένη μαζί του. Αυτός, έξαλλος με τον Έκτορα, φεύγοντας συναντάει τον Σπύρο μπροστά του και θεωρώντας μέσα στην οργή του ότι ο Σπύρος είναι και αυτός μία αιτία που τον έδιωξε η Ραφαέλλα, τον μαχαιρώνει. Στο Λονδίνο έρχεται η μητέρα του Ανδρέα, η οποία γνωρίζει πλέον ότι ο γιος της είναι φορέας του AIDS και ζητάει εξηγήσεις από την Τζένη, θεωρώντας ότι απ’ αυτήν κόλλησε ο γιος της. Στο σπίτι της Χριστίνας έρχεται ο Φίλιππος για να της μιλήσει, έτσι ο Ανδρέας αποφασίζει να εξηγήσει ο ίδιος στη Χριστίνα την κατάστασή του.

Επεισόδιο 51ο

Η μητέρα του Ανδρέα συναντάει την Τζένη στο γραφείο της. Τη βρίζει και την κατηγορεί ότι κόλλησε τον γιο της AIDS. Μάταια η Τζένη προσπαθεί να της εξηγήσει την αλήθεια. Τελικά, η Τζένη χάνει το μωρό και η Χριστίνα αποκαλύπτει στον Φίλιππο ότι το μωρό που έχασε η Τζένη ήταν δικό του. Η μητέρα του Ανδρέα αποφασίζει να μιλήσει και στη Χριστίνα για τον Ανδρέα, το HIV και την Τζένη. Όταν της λέει ότι ο Ανδρέας είναι φορέας HIV, η Χριστίνα κεραυνοβολείται γιατί δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτή την ιστορία.

Επεισόδιο 52

Η Χριστίνα σοκάρεται με τις αποκαλύψεις του Ανδρέα, τον διώχνει από το σπίτι μαζί με τη μάνα του και μαλώνει και με την κόρη της γιατί της το έκρυβαν τόσο καιρό. Η Τζένη της λέει ότι αυτή θα αποφασίζει για τη ζωή της και ότι δεν κινδυνεύει. Ο Ανδρέας μαλώνει και με τη μάνα του για τη συμπεριφορά της, φεύγει και πάει σ’ ένα μπαρ, όπου συναντάει τον Φίλιππο και καβγαδίζουν για την Τζένη. Η Έλντα αποφασίζει να εκδικηθεί τον Έκτορα και τον Αλέξανδρο για την απόλυσή της και καταστρώνει σχέδιο δράσης. Η Ραφαέλλα αποφασίζει να μιλήσει στην Κλειώ για τη σχέση της με τον Ρένο. Τη συναντάει στο γραφείο του, μπροστά του, για να της μιλήσει για τη σχέση τους.

Keywords
Αναζητήσεις
γιου τουμπ μιραια φεγγαρια
Τυχαία Θέματα