ΕΡΤ2 – «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Από τη Ρωσία με αγάπη»

01:05 8/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο θρυλικός Πράκτωρ 007 στην ΕΡΤ! Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στις 22:30, η ΕΡΤ2 μεταδίδει την περιπέτεια κατασκοπείας «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Από τη Ρωσία με αγάπη» (From Russia With Love), παραγωγής Αγγλίας 1963.

Σκηνοθεσία: Τέρενς Γιανγκ.

Σενάριο: Ρίτσαρντ Μαϊμπάουμ, Γιοχάνα Χάργουντ.

Παραγωγός: Άλμπερτ Μπρόκολι, Χάρι Σάλτσμαν.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Ντανιέλα Μπιάνκι, Λότε Λένια, Ρόμπερτ Σο, Πέδρο Αρμεντάριζ, Μπέρναρντ

Λι, Λόις Μάξγουελ, Ντέσμοντ Λιουέλιν.

Διάρκεια: 113΄

Υπόθεση: Ο Ψυχρός Πόλεμος γίνεται «ψυχρότερος», καθώς ο Μυστικός Πράκτορας 007 ταξιδεύει στη μυστηριώδη, εξωτική Κωνσταντινούπολη για να αποσπάσει από τη σοβιετική πρεσβεία έναν αποκωδικοποιητή μυστικών σημάτων.

Εκεί, ο Μποντ ερωτεύεται την Τατιάνα Ρομάνοβα, μια Ρωσίδα πράκτορα που προσφέρεται να τον βοηθήσει. Η Ρομάνοβα νομίζει ότι παραπλανά τους Βρετανούς προς όφελος τής KGB, άθελά της όμως εξυπηρετεί τα σχέδια της οργάνωσης SPECTRE, που ζητεί εκδίκηση για το θάνατο του μέλους της, δόκτορα Νο.

Η ταινία, η οποία βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα που έγραψε ο Ίαν Φλέμινγκ το 1957, είναι η δεύτερη της σειράς Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 και ο δεύτερος κατά σειρά ρόλος του Σον Κόνερι, ως Τζέιμς Μποντ, πράκτορας της ΜΙ6.

Η ταινία έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κριτικούς και το κοινό και σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στη δεκαετία του ’60.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα