Απ. Παπαδούλης: «Παράλογη απόφαση η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου από αυτή τη σεζόν»

00:03 8/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε δήλωσή του, ο υποψήφιος Δημάρχου Βόλου Απόστολος Δημ. Παπαδούλης, για την επικείμενη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αναφέρει τα εξής:

Είναι πλέον σίγουρο πως εντός των επόμενων ωρών ή ημερών πρόκειται να κατατεθεί η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων του ποδοσφαίρου.

Η αναδιάρθρωση

πρόκειται να ισχύσει από την σεζόν που διανύουμε και αλλάζει όλες τις κατηγορίες, κάτι πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δεδομένα.

Η άμεση ισχύς της αναδιάρθρωσης θα είναι καταστροφική για της ομάδες του Δήμου μας, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, αφού θα παραμείνουν στην ίδια κατηγορία, αν και αγωνίζονται σκληρά για την άνοδο.

Οι εμπνευστές της αναδιάρθρωσης αγνόησαν το αυτονόητο, δηλαδή αυτοί που θα ανέβουν φέτος από τη Γ’ εθνική, θα παίξουν του χρόνου… πάλι στη Γ’ Εθνική, δηλαδή στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, που θα λέγεται πλέον Φούτμπολ Λιγκ και όχι στη Λίγκα 2, η οποία θα είναι ουσιαστικά η Β’ Εθνική και θα λέγεται πλέον Λίγκα 2.

Αυτή η παράλογη απόφαση που πλήττει τις δύο μοναδικές ιστορικές ομάδες μας, πετώντας στα σκουπίδια την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ισχύσει για τη φετινή περίοδο, αλλά τουλάχιστον από την επόμενη, όπως συμβαίνει σε όλες τις ποδοσφαιρικά πολιτισμένες χώρες.

Δεν είναι δυνατόν οι ομάδες να ξεκινούν το πρωτάθλημα με άλλα δεδομένα και στον δεύτερο γύρο να μαθαίνουν ότι δεν μπορούν να ανέβουν κατηγορία.

Καλώ τους εμπνευστές του σχεδίου αναδιάρθρωσης να σκεφτούν πολύ σοβαρά, τι πρόκειται να πράξουν απέναντι στους φιλάθλους του Βόλου και να μην υλοποιήσουν τις καταστροφικές επιλογές τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα