ΕΡΤ1: «Ες αύριον τα σπουδαία» – «Miss Oμόνοια»

12:05 21/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της προβολής του τρίτου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», η ΕΡΤ1 μεταδίδει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:30, το επεισόδιο με τίτλο «Miss Oμόνοια» σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Γκουνέζου.

Η ομάδα UrbanDig διερευνά τις κρυφές ιστορίες κάτω από το ορατό αστικό τοπίο και αποκαλύπτει νέες αφηγήσεις μέσω θεατρικών παραστάσεων και παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο.

Η πρακτική αρχίζει από την παρατήρηση, την έρευνα και τη χαρτογράφηση περιοχών και στη συνέχεια σε απρόβλεπτα

σημεία, αθέατες γωνιές, κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, οι ηθοποιοί επανα-συστήνουν την πόλη στους κατοίκους της. Έτσι –έστω και για λίγο– οι πολίτες οικειοποιούνται τον δημόσιο χώρο, ενώ παράλληλα «χτίζεται» μια συλλογική ταυτότητα μέσα από τη μνήμη, την επιθυμία και την αίσθηση.

Η ομάδα απαρτίζεται από ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ερευνητές και αρχιτέκτονες και η δράση τους εστιάζει στη συν-δημιουργία πολιτισμικού πλούτου μέσω της αλληλεπίδρασης.

Στο ντοκιμαντέρ, τα μέλη της ομάδας UrbanDig μας ξεναγούν στις γειτονιές του Δρουγουτίου και της Ομόνοιας μέσα από τις δράσεις και τις συνεντεύξεις τους.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Γιώργος Γκουνέζος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Kolosivskyy Andriy

Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης

Ηχοληψία: Δημήτρης Βασιλειάδης

Παραγωγή: SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Βοηθός παραγωγής: Λευτέρης Παναγιώτου

Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα