ΕΡΤ1 – «Η πιο καυτή χρονιά μου πάνω στη Γη»

05:49 3/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ «Η πιο καυτή χρονιά μου πάνω στη Γη» (My Hottest Year on Earth), παραγωγής Δανίας 2015, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 23:00.

Βρισκόμαστε στις Φιλιππίνες, αμέσως μετά τον πιο καταστρεπτικό τυφώνα που χτύπησε ποτέ τα νησιά. Ένα δωδεκάχρονο αγόρι μέσα στα συντρίμμια, αντιμετωπίζει με θάρρος και στωικότητα τη θεομηνία. Το ταξίδι συνεχίζεται στην Αγγλία, μετά τις χειρότερες πλημμύρες που έζησε ποτέ η χώρα εδώ και αιώνες. Στην Καλιφόρνια η ατελείωτη ξηρασία είναι πρωτοφανής εδώ και 500 χρόνια, στη Σουηδία μια πυρκαγιά εξαπλώνεται στο δάσος με πρωτοφανή ταχύτητα, ενώ ένα παγόβουνο στη Γερμανία λιώνει σε χρόνο ρεκόρ.

Επόμενη στάση το Μπαγκλαντές, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έγιναν πρόσφυγες λόγω κλιματικών καταστροφών. Μια οικογένεια, «κυνηγημένη» από τις πλημμύρες, αναγκάζεται να μετοικήσει εφτά φορές. Τελευταία στάση στο ταξίδι η Φλόριντα, όπου η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει επικίνδυνα και απειλεί μία από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου. Πώς θα αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί τον αφανισμό όλης τους της περιουσίας;

Keywords
Τυχαία Θέματα