ΕΡΤ1 – «Η δεκαετία του ’80»

01:49 7/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το επεισόδιο με τίτλο « Η Τεχνολογία γίνεται προσωπική» από την εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ «Η δεκαετία του ’80» (The Eighties), παραγωγής ΗΠΑ 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση- την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και ώρα 23:20 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Οι συνέπειες της Ψηφιακής Επανάστασης της δεκαετίας του 1980 είναι ανυπολόγιστες. Ο τρόπος που ζούμε σήμερα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις καινοτομίες και τις εφευρέσεις

αυτής της δεκαετίας. Ο προσωπικός υπολογιστής, το Internet και τα βιντεοπαιχνίδια έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στιβ Τζομπς πήραν τη θέση τους στους μεγαλύτερους εφευρέτες στην Αμερικανική ιστορία. Η εξερεύνηση του διαστήματος συνεχίστηκε με την εκτόξευση του Διαστημόπλοιου, με κόστος όμως δυσβάσταχτο.

Μια παραγωγή του πολυβραβευμένου Τομ Χανκς.

Κάποιες δεκαετίες είναι μεγαλύτερες από άλλες. «Ήταν η καλύτερη εποχή, ήταν η χειρότερη εποχή»: η περίφημη φράση του Ντίκενς για τη Γαλλική Επανάσταση ταιριάζει γάντι στη δεκαετία του ’80. Ο κόσμος κρατούσε την αναπνοή του, καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις έληγε, ως εκ θαύματος, ειρηνικά, από την άλλη όμως ο πλανήτης μάθαινε για έναν ανίατο, μυστηριώδη ιό που απειλούσε με παγκόσμια επιδημία. Οι χρηματιστές της Γουόλ Στριτ έγιναν οι νέοι ροκ σταρ της εποχής, καθώς η κοιμισμένη δεκαετία του ’70 έδινε τη θέση της στην τρέλα του ’80. Όμως το οικονομικό μπουμ έφερε τη χλιδή και μαζί τη διαφθορά, με απρόβλεπτες συνέπειες. Γεννήθηκε ο προσωπικός υπολογιστής και άρχισε η τεχνολογική επανάσταση. Η παγκόσμια μουσική σκηνή ανακάλυψε το χιπ χοπ, το MTV, τον Πρινς και τους U2, αλλά έχασε τον Τζον Λένον. Ενώ άρχισε να αλλάζει και η τηλεόραση και να φλερτάρει με την ποιότητα, ταυτόχρονα όλοι αναρωτιόνταν «Ποιος σκότωσε τον Τζέι Αρ;».

Keywords
Τυχαία Θέματα