ΕΡΤ1 – Social Growth: «Όταν το βλέπεις!»

11:07 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το έννατο επεισόδιο της εκπομπής «Social Growth», έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, τη Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2017 και ώρα 23:15.

Η εκπομπή «Social Growth» μας ξεναγεί στο ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα κοινωνικής επιχειρηματικότητας της Ελλάδας. Επιχειρηματίες και οργανώσεις που στο μέσο της οικονομικής κρίσης επιχειρούν -με γνώμονα τον κοινωνικό αντίκτυπο-

να υποστηρίξουν και να προσφέρουν σε ευάλωτες ομάδες.

Επεισόδιο 9ο: «Όταν το βλέπεις!»

Η Όλγα Παπαδοπούλου παρουσιάζει τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας, στην ορεινή Αρκαδία, η οποία συνεχίζει την παράδοση της περιοχής στη μεταλλοτεχνία, εκπαιδεύοντας νέους επαγγελματίες σε σύγχρονες τεχνικές. Οι Ελένη Βελόγλου, Γενική Γραμματέας, και Εύη Γεωργακοπούλου, ψυχολόγος και υπεύθυνη Γραφείου Υποστηριζόμενης Εργασίας, παρουσιάζουν τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «διαδρομές», μία οργάνωση, η οποία λειτουργεί ως μονάδα ψυχικής υγείας και ως φορέας βιώσιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για την ένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Η Δρ. Jennifer Clarke, Συντονίστρια Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης ΜΚΟ του Ιδρύματος Μποδοσάκη, και ο Σωτήρης Λαγανόπουλος, Διευθυντής του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ των EEA Grants στην Ελλάδα και Γραμματέας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, περιγράφουν τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και τις λύσεις που προσφέρονται και εξηγούν πώς λειτουργεί το Social Dynamo, μία «θερμοκοιτίδα» για την ανάπτυξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών στην Ελλάδα.

Τέλος, η εκπομπή καταγράφει το «CruiseInn», έναν επιχειρηματικό διαγωνισμό ανάπτυξης startups από φοιτητές και νέους στον Τουρισμό, την Οινογαστρονομία και τη Ναυτιλία, που διοργανώνεται κατά τη διάρκεια μίας κρουαζιέρας στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το «Social Growth» δίνει στο κοινό την ευκαιρία να διαγωνιστεί ζωντανά στο τελευταίο επεισόδιο, παρουσιάζοντας τις ιδέες του για ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι νικητές θα κερδίσουν την ένταξή τους στις μεγαλύτερες δομές στήριξης για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να γίνουν εκείνοι οι πρωταγωνιστές του αύριο.

Όλες οι ιδέες πρέπει να ακούγονται και να μοιράζονται. Γι’ αυτό, κατάθεσε την ιδέα σου και κάνε κάτι που μετράει!

Μάθε για το διαγωνισμό ERT Social Growth και δες ξανά τα επεισόδιά μας στο socialgrowth.ert.gr

Email: [email protected]

Ακολούθησέ μας στη σελίδα μας στο Facebook: ΕΡΤ SocialGrowth.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χάρης Ντώνιας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Βούλγαρης.

Μοντάζ: Ανδρέας Σπανός.

Post Production: Harold Herbert.

Διεύθυνση παραγωγής: Ιάκωβος Πανουργιάς.

Οργάνωση παραγωγής: Πανδώρα Ξαρχάκου.

Επιστημονικός συνεργάτης: Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου.

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Σακελλαρίου.

Βοηθός διευθυντή φωτογραφίας: Ανδρέας Πετρόπουλος.

Motion Graphics: Ανδρέας Σπανός.

Πρωτότυπη μουσική: Θανάσης Γκαμαράζης.

Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας: Άρης Αθάνατος.

Digital Marketing: Κατερίνα Παπαγεωργιάδη.

Εκτέλεση παραγωγής: The NEST Κοιν.Σ.Επ.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα