Η εικονική πραγματικότητα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca

11:04 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης, που ξεκινά στις 19 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 30, ήταν το πρώτο που πρόβαλλε ταινία που γυρίστηκε αποκλειστικά με κινητό τηλέφωνο το 2007.

Φέτος, σειρά έχει η εικονική πραγματικότητα. Με 29 εκθέσεις -εγκαταστάσεις εικονικής πραγματικότητας το πρόγραμμα του φεστιβάλ Tribeca Immersive παρουσιάζει μια σειρά ανατρεπτικών έργων κορυφαίων δημιουργών και ανερχόμενων καλλιτεχνών που δουλεύουν ήδη με

την τεχνολογία αυτή. Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα έργων που έχουν τις ρίζες τους στο ντοκιμαντέρ, την μουσική και την κινηματογραφική αφήγηση.

H ενότητα του προγράμματος Storyscapes παρουσιάζει έξι διαδραστικές εγκαταστάσεις εικονικής πραγματικότητας με θέμα το συναίσθημα και την ανθρώπινη εμπειρία. Μέσα από τις εγκαταστάσεις αυτές, το Storyscapes που δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια με σκοπό να γεφυρώσει τον κινηματογράφο, την τεχνολογία και την αφήγηση, επικεντρώνεται στις νέες τάσεις και καινοτομίες που ενσωματώνουν διάφορες μορφές συμμετοχής του κοινού.

Τα έργα διαπραγματεύονται θέματα όπως την καταγραφή μιας αυτοβιογραφίας μέσω της εικονικής πραγματικότητας, την ανθρώπινη ανάγκη επικοινωνίας με τον κόσμο γύρω μας καθώς την αντίληψη και την ταυτότητα.

«Καθώς η εξελίσσεται η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, εξελίσσονται και οι τρόποι αφήγησης. Αποστολή μας είναι να προβάλλουμε έργα δημιουργών που τεστάρουν τα όρια του μέσου και καταφέρνουν να αφηγηθούν ιστορίες που προσφέρουν μια ανατρεπτική εμπειρία», δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό Forbes, ο Λόρεν Χάμμοντς, Υπεύθυνος προγράμματος και επιμελητής του Tribeca Immersive.

ΠΗΓΗ:

Keywords
Τυχαία Θέματα