ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

13:42 5/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 5-4-2018

-Εχθές, Μ. Τετάρτη (04-04-2018), το βράδυ στο 4ο χλμ. της Επ. Οδού Ζακύνθου-Βολιμών, συγκρούστηκαν αρχικά ι.χ.ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός με φ.ι.χ αυτοκίνητο, που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 80χρονου.

Στο τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη στην συνέχεια ένα ακόμη ι.χ.ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός, το οποίο συγκρούστηκε με το όχημα που οδηγούσε ο 26χρονος. Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ζακύνθου.

-Σε κλίμα έντασης, συνεχίστηκε εχθές το βράδυ στο Δημαρχιακό μέγαρο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου για το θέμα των δικηγόρων και της δαπάνης νομικής εκπροσώπησης του Δήμου Ζακύνθου στη δικαστική διένεξη με τις Τράπεζες Πειραιώς και την πρώην Εμπορική, κυρίως με την πρώτη, για τα παράνομα δάνεια από την εποχή του αείμνηστου Δημάρχου Άκη Τσαγκαρόπουλου. Τελικά, μετά τη συμβιβαστική πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης, του συνδυασμού «Ζακυνθινή Αναγέννηση» Άκη Ζήβα, με επικεφαλής τον Αντ.Κασσιμάτη, υπήρξε νέα απόφαση (κατά πλειοψηφία και με τις θετικές ψήφους του εν λόγω συνδυασμού, ενώ κάθε κάθετα αντίθετος, ήταν ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης «Μαζί για τη Ζάκυνθο», με επικεφαλής τον Γ.Αρμένη), για τον ορισμό δικηγόρων (Π.Ζυγούρης-νομικός σύμβουλος ΚΕΔΕ, Μ.Γούναρη-δικηγορικός σύλλογος Αθηνών και Στ.Παπαδάτος-δικηγορικός σύλλογος Ζακύνθου) με το προβλεπόμενο κόστος, μετά και τις σχετικές προσφορές τους, οπότε και αναλαμβάνουν την υπόθεση και τα ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει η παρακράτηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σημαντικών ποσών από τα ταμεία του Δήμου, ως παρακαταθήκη για τα δάνεια αυτά, προκειμένου να μπει ένα «φρένο» στην οικονομική αιμορραγία του Δήμου, που με τα…χίλια ζόρια ενέκρινε τον φετινό…πετσοκομμένο-με υποδείξεις της αποκεντρωμένης διοίκησης-προϋπολογισμό…

-Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου απευθυνόμενο στους αρμόδιους φορείς αλλά και στους εργαζόμενους του νησιού γνωστοποιεί για πολλοστή φορά την υπολειτουργία του τμήματος Επιθεώρησης του νησιού. «Το τελευταίο διάστημα, λόγω και θέματος υγείας του υπαλλήλου του ΣΕΠΕ, παραμένει κλειστή για περίπου ένα μήνα με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται καμιά εργατική διαφορά, να μην μπορούν να απευθυνθούν οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν εργασιακά ζητήματα αλλά και να μην πραγματοποιούνται και τα υπόλοιπα καθήκοντα που έχει η υπηρεσία. Είναι γεγονός ότι όλα τα χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας στελεχώνεται με έναν μόνο υπάλληλο με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Τους δε καλοκαιρινούς μήνες (και με αυξητικές τάσεις στο πέρασμα των χρόνων) είναι πολύ περισσότερες οι επιχειρήσεις και το εργατικό δυναμικό που απασχολούν, χωρίς να γίνονται σχεδόν καθόλου έλεγχοι, με εργαζόμενους που δεν μπορούν άμεσα να επιλυθεί το θέμα τους και την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία να οργιάζει», επισημαίνει το ΕΚΖ. Το ΕΚΖ απαιτεί την άμεση , απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας με πλήρη στελέχωση, ανάλογη της απαιτούμενης κάλυψης για το μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που υπάρχουν στο νησί.

-«Έχουμε αποδείξει με πράξεις την εναντίωσή μας σε φασιστικές και ρατσιστικές πρακτικές, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο πλειοδοσίας δημοκρατικών ευαισθησιών», επισημαίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ). Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, το πρωί του Σαββάτου 31 Μαρτίους 2018, με θέμα την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αποχώρησε από την αίθουσα, αρνούμενος να συγχρωτιστεί και να αναπτύξει διάλογο με εκπροσώπους του νεοναζιστικού μορφώματος. Παρέμεινε δε, εκτός αιθούσης καθ’ όλη τη διάρκεια τοποθέτησης του εκπροσώπου της Χ.Α.

-Την ξεκάθαρη θέση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 17η Μαρτίου 2018, για την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, επανέλαβε ακόμη μια φορά ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018. Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος παραβρέθηκε στην συνεδρίαση τοποθετήθηκε για το θέμα της ενοποίησης των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και, προκειμένου να αρθούν οι όποιες -εσκεμμένες ή μη- παρανοήσεις σχετικά με τη θέση της ΠΙΝ, υπογράμμισε την εκφρασμένη θέση της ΠΙΝ ότι για το θέμα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι θέσεις και αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των τοπικών φορέων. Ο κ. Γαλιατσάτος υπενθύμισε ότι η περιφερειακή αρχή λαμβάνει υπόψη τις δυσχέρειες της νησιωτικότητας και την ανάγκη στήριξης της περιφερειακής συνοχής, σημαντικά στοιχεία που σε συνδυασμό με τα ακαδημαϊκά κριτήρια και με άλλα προφανή δεδομένα και χαρακτηριστικά θα αποβούν θετικά στην προοπτική της ενοποίησης των δύο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

-Ευρεία συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, είχε το απόγευμα της Τρίτης( 03/03/2018), ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ΘεόδωροςΓαλιατσάτος, στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα. Στην συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν οι Βουλευτές της Κέρκυρας Κώστας Παυλίδης και Φωτεινή Βάκη, καθώς και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, τέθηκαν, επί τάπητος, ζητήματα που χρίζουν άμεσης επίλυσης και αφορούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού στην Κέρκυρα, τέθηκαν και ειδικά ζητήματα που αφορούν στο νησί.

-Τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Yasu Shimizu υποδέχθηκε σήμερα στο Γραφείο του, στην έδρα της ΠΙΝ, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Ο κ. Πρέσβης συνοδευόταν από την Πολιτιστική Ακόλουθο της Πρεσβείας Yukiko Fujisawa και την Δ/ντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Δέσποινα Ζερνιώτη. Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και ο κ. Πρέσβης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το καλοκαίρι του 2017, δήλωσε τον θαυμασμό και την αγάπη του για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα Ιόνια Νησιά, για τα οποία μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια. Η σχέση Ιαπωνίας – Ιονίων Νήσων είναι ιδιαίτερα στενή, λόγω της Λευκάδας τόπου καταγωγής του Λευκάδιου Χερν. Ο σπουδαίος συγγραφέας, εγκαταστάθηκε στην Ιαπωνία και τα βιβλία του για τα έθιμα και τις παραδόσεις της χώρας έγιναν ευρέως γνωστά και επηρέασαν τη Δυτική γνώμη για την Ιαπωνία. Χαρακτηρίσθηκε ως ο αυθεντικότερος ερμηνευτής της Ιαπωνίας στη Δύση και θεωρείται ο εθνικός συγγραφέας της Ιαπωνίας.

-Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι εκδόθηκε η πρόσκληση του προγράμματος Εξισωτικής Αποζημίωσης (Μέτρο 13 : «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020), που περιλαμβάνει τα υπομέτρα 13.1 & 13.2 : Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές και σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών. Η Αίτηση στήριξης αποτελεί παράλληλα αίτηση πληρωμής και υποβάλλεται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (Ο.Σ.Δ.Ε.) για την είσπραξη των Αγροτικών Επιδοτήσεων 2018 που συνδέονται με φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο. Υπενθυμίζετε ότι, το πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης Αγρότη και το Τμήμα Επιδοτήσεων λειτουργεί καθημερινά στα ιδιόκτητα γραφεία του Ε.Α.Σ. στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι για την εμπρόθεσμη υποβολή της Αίτησης Αγροτικών Επιδοτήσεων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Αίτησης είναι Τρίτη 15 Μαΐου 2018.

-Η Δημοτική Αστυνομία Δήμου Ζακύνθου για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Πλατεία Αγίου Μάρκου, καλεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών καταστημάτων της Πλατείας Αγίου Μάρκου, όπως το Μεγάλο Σάββατο (07/04/2018) και ώρα 20.00 απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα, τις ζαρντινιέρες, κλπ, από τον κοινόχρηστο χώρο της Πλατείας Αγίου Μάρκου. Παράλληλα, οι ομπρέλες θα είναι κλειστές και δεν θα παίζει μουσική, λόγω της Αναστάσιμης Ακολουθίας και σύμφωνα με την κανονιστική του Δήμου Ζακύνθου περί πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων.

-Επίσης, η Δημοτική Αστυνομία για την απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων καλεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών καταστημάτων των οδών και πλατειών: Αλ. Ρώμα, 21ης Μαίου, Λ. Δημοκρατίας, Πλ. Αγίου Μάρκου, Πλ. Διονυσίου Σολωμού, όπως στις 06-04-2018 (Μ. Παρασκευή) και από ώρα 7 το πρωί, απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα, τις ομπρέλες, τις γλάστρες, τις ζαρντινιέρες και οτιδήποτε άλλο εμποδίζει την πορεία της λιτάνευσης του Εσταυρωμένου.
Επίσης, η ίδια απομάκρυνση ισχύει και στις 07-04-2018 (Μ. Σάββατο) και από ώρα 1 το πρωί για την ομαλή πορεία του Επιταφίου. Ειδικά κατά τη λιτάνευση του Εσταυρωμένου και κατά την περιφορά του Επιταφίου οι ομπρέλες θα είναι κλειστές και δεν θα παίζει μουσική, σύμφωνα με την ισχύουσα κανονιστική του Δήμου Ζακύνθου.

-Ανακοίνωση εμπορικού συλλόγου Ζακύνθου για το εορταστικό ωράριο Μεγάλης Εβδομάδας: Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί-απόγευμα. Την Μεγάλη Παρασκευή θα είναι κλειστά από τις 14:00 έως 17:00 λόγω της περιφοράς του Εσταυρωμένου, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 20:00.

-Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Οίκου Ναύτου, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των άνεργων ναυτικών λόγω των εορτών του Πάσχα, θα πραγματοποιείται έως και 05/04/2018. Κάθε δικαιούχος μπορεί να επικοινωνεί με το Π.Ο.Ν. Ζακύνθου στο τηλ.: 26950 42740 για πληροφορίες.

-Ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης για την περίοδο του Πάσχα σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα. Εντατικοποιούνται οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη διακίνηση και εμπορία πυροτεχνημάτων, την πρόληψη κλοπών, διαρρήξεων, την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών καθώς και παραβάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιμέρους και σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες, έχουν διατεθεί για την αστυνόμευση του εμπορικού ιστού των νησιών, περιπολίες πεζών αστυνομικών, αστυνομικών με ποδήλατα, καθώς και των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ο.Π.Κ.Ε.

-ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ: Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ώρα 8.00 π.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 μ.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Παρασκευής (Άγια Πάθη).
Τη Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 8.00 π.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και στη συνέχεια, ώρα 10.15 π.μ., η Ακολουθία του Εσπερινού (Αποκαθήλωση). Την ίδια ημέρα, ώρα 2.00 μ.μ., θα γίνει με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Μώλου (Πλατεία Σολωμού), η επίσημη Λιτάνευση του Εσταυρωμένου στην πόλη, κατά το ζακυνθινό Τυπικό. Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 μ.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου η Ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου (Επιτάφιος Θρήνος).
Το Μέγα Σάββατο, ώρα 2.00 μετά τα μεσάνυχτα, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου η Ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου (Επιτάφιος Θρήνος), και στη συνέχεια στις 04.30 θα γίνει η επίσημη Λιτάνευση του Επιταφίου στην πόλη. Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό θα ακολουθήσει ο Εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου, η πρώτη Ανάσταση (Γκλόρια) και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Την ίδια ημέρα, ώρα 11.00 μ.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου η Ακολουθία του Όρθρου, στις 11.45 θα γίνει η εκκίνηση της Ιεράς Πομπής από τον Ιερό Ναό για την Ακολουθία της Αναστάσεως στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Στη συνέχεια στον παραπάνω Ναό θα τελεσθεί η Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία θα περατωθεί, ώρα 01.30 το πρωί.
Την Κυριακή του Πάσχα, από ώρα 10.30 π.μ. έως 13.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, αφού ευλογήσει τα πασχαλινά αυγά, θα δεχθεί ευχές στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου. Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 μ.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγ. Λαζάρου πόλεως, ο Εσπερινός του Πάσχα (Αγάπη) και στη συνέχεια θα γίνει η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Αναστάσεως και της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γαλανούσας.
Την Δευτέρα του Πάσχα, ώρα 8 μ.μ. θα γίνει από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ψηλώματος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Αναστάσεως και της Υπεραγίας Θεοτόκου της Λαουρένταινας.
Σε όλες τις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

-Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μεγ.Εβδομάδας στο Ληξούρι
Μεγάλη Παρασκευή ώρα 9:30 το βράδυ από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα θα ξεκινήσει η περιφορά του επιταφίου συνοδεία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Χαράλαμπου Μακρή.
Η πομπή μέσα σε κλίμα κατάνυξης όπως αρμόζει στην ημέρα θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου θα ακολουθήσει δέηση.
Τελετάρχες ορίζονται οι κ. Γιουλάτος Σπύρος και Γεράσιμος Γαλανός.
Με το πέρας της τελετής στο κάτω μέρος της πλατείας ανάβουμε φαναράκια με τα ονόματα των αγαπημένων μας ανθρώπων που δεν είναι πια στη ζωή και ανεβαίνουν στον ουρανό για να συναντήσουν τις ψυχές τους.(Φροντίστε να έχετε μαζί σας αναπτήρα και στυλό).
Μεγάλο Σάββατο ώρα 11:00 το πρωί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μηνιατών με το άκουσμα της Πρώτης Ανάστασης και το χαρμόσυνο χτύπημα των καμπανών σπάμε την πρώτη στάμνα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου συνοδεία της οποίας καταλήγουμε στην Κεντρική Πλατεία όπου ακολουθεί στο σπάσιμο της στάμνας και των κεραμικών από τα γύρω μπαλκόνια.
Παράλληλα κορίτσια με παραδοσιακές στολές του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωροπούλα θα μοιράζουν στον κόσμο πασχαλινά αυγά και κουλουράκια.

-Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς και οι Επαγγελματίες του Λιθοστρώτου καλούν παιδιά αλλά και ενήλικες, όλοι μαζί με δημιουργική διάθεσή, να λάβουμε μέρος στο Βάψιμο των Σταμνών, που θα γίνει την Μεγάλη Πέμπτη από τις 11.00πμ στην πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι εν όψει της πραγματοποίησης του εθίμου του Μ. Σαββάτου, ¨Το Σπάσιμο της Στάμνας¨.

-Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, και ο Αντιδήμαρχος Αλυκών και υπεύθυνος των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ζακύνθου, κ. Νικόλαος Πέττας, ευχαριστούν θερμά τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ζακύνθου για την προσφορά που έκανε και η οποία αφορά τη σίτιση των ωφελούμενων στο κοινωνικό εστιατόριο ενόψει των Άγιων Ημερών της Αναστάσεως και του Πάσχα.

-Το πρώτο βραβείο καλύτερης συνολικής παρουσίασης απέσπασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου- « Καραμπίνειου» στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημοτικών σχολείων με βιντεοσκοπημένες παραστάσεις της δράσης « ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» με το θεατρικό « ΤΟ ΔΑΣΟΣ: ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ». Το θεατρικό, το οποίο παρουσίαζε σε δραματοποιημένη μορφή τη λειτουργία του δασικού οικοσυστήματος (αναπνοή –διαπνοή- φωτοσύνθεση –τροφικές αλυσίδες) και στο οποίο συμμετείχαν σαράντα μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ Δημοτικού, παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 και βιντεοσκοπήθηκε για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν και άλλα 5 δημοτικά με βιντεοσκοπημένες παραστάσεις.

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγαλά Ζακύνθου, θέλοντας να κρατήσει ζωντανή την παράδοση του λαϊκού θεάτρου, θα παρουσιάσει την Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου και ώρα 16:30 μ.μ. την «Ομιλία», «Ο ΤΑΡΤΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ» του Ιωάννη Πομόνη στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του χωριού. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με Ζακυνθινούς λαϊκούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου.

-Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς της για την ανάδειξη και προαγωγή του ερασιτεχνικού αθλητισμού στον τόπο μας, διοργανώνει τους «ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ» σε συνεργασία με τον ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ληξουρίου. Το γεγονός αφορά σε επίσημους αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης για αθλητές από 9 χρονών(2009) και επίδειξη από αθλητές του σωματείου του «Ποσειδώνα», γεννημένους το 2010. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να παρακολουθήσει τους αγώνες, στο Αργοστόλι, στο δημοτικό κολυμβητήριο της περιοχής στις 5/4/2018, ώρα 14:15.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, χρυση αυγη, εορταστικο ωραριο, χλμ, ημεδαπός, τραπεζες, αντ, νέα, κεδε, αθηνα, προσφορες, σεπε, τει, κερκυρα, καλοκαιρι, ελλαδα, ιαπωνια, μαΐου, πασχα, τηλ, προγραμμα, ανάσταση, σχολεια, θεατρο, δωρο, συμμετοχή, ert, βιβλια, κλειστα επαγγελματα, ωραριο καταστηματων, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, βουλευτες, φωτοσυνθεση, ημεδαπός, ημερομήνια, δημοτικη αστυνομια, αντ, το θεμα, αιτηση, αστυνομια, αυτοκινητο, γνωμη, δανεια, εδρα, εμπορικη, εργασια, ευχες, θεμα, ιονια, κεφαλονια, κουλουρακια, λευκαδα, μεγα, μουσικη, νησι, νησια, ονοματα, πειραιως, πλαισιο, ποδηλατα, προγραμμα, σεπε, ωρα, αγαπη, αυγα, αγωνες, ανάσταση, ασφαλιστικα μετρα, τει, ατυχημα, βραδυ, γεγονος, γινει, γινονται, γλαστρες, γραφεια, δεσποινα, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, διοικηση, δυναμικο, δυτικη, δωρο, εγινε, εθιμα, αιθουσα, εκκινηση, εβδομαδα, εν λόγω, εποχη, επρεπε, ζακυνθο, ζαρντινιερες, ζωη, ιδια, υπηρεσια, υποθεση, ισχυει, θεια λειτουργια, ιονια νησια, κεδε, κεφαλαιο, κλιμα, κυριακη του πασχα, λαζαρου, λειτουργια, λογια, λογο, μαΐου, μεγαλη εβδομαδα, μηνες, μορφη, ομπρελες, οχημα, παιδια, παυλιδης, πεμπτη, πρωι, σαββατο, συνεχεια, συμμετοχή, σιτιση, σολωμου, ταμειο παρακαταθηκων και δανειων, ταμειο παρακαταθηκων, τηλ, τμημα, τριτη, φαναρακια, φυσικα, φορα, χλμ, βαψιμο, δημοτικα, ιδιαιτερα, κωστας, κυριακη, μια φορα, παυλος, πληροφοριες, ρωμα, σπυρος, θεια, θεσεις, θετικα, υγειας, ψυχες
Τυχαία Θέματα