ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

13:15 26/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 26-3-2018

-Ματαιώθηκαν λόγω καιρικών φαινομένων οι καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, ενώ οι επίσημοι στις δηλώσεις τους, επισήμαναν την επικαιρότητα των μηνυμάτων της επετείου, με αφορμή την Τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα, γεγονός, που, όπως, πρόσθεσαν, καθιστά επιτακτική την ενότητα

του Ελληνικού λαού, αλλά και βρίσκει σε πλήρη ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις, για να υπερασπιστούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας.

-Διαπαραταξιακή συνάντηση στο Δημαρχείο Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 23 Μαρτίου, για το θέμα των δανείων του Δήμου (από τις τράπεζες Πειραιώς και την πρώην Εμπορική-νυν Άλφα) όπου, παρουσία μεταξύ άλλων, του πρώην Δημάρχου Διονύση Ακτύπη, αρκετών δικηγόρων και υπηρεσιακών στελεχών, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα (νομικές προσφυγές στο νομικό συμβούλιο του κράτους, το πρωτοδικείο Ζακύνθου κτλ), με τον νυν Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, να ανεβάζει και πάλι τους τόνους, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία απόφαση για συμβιβασμό με τις τράπεζες, παρά τα όσα αναφέρει συγκεκριμένο τοπικό μέσο ενημέρωσης. Όπως τονίστηκε από όλους, προέχει η ενίσχυση της νομικής εκπροσώπησης του Δήμου, ενώ, διευκρινίστηκε πως οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στην οικονομική επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να σταματήσει η στέρηση σημαντικών πόρων, με την παρακράτηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ως παρακαταθήκη για τα δάνεια, δεδομένου πως το συνολικό ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί, υπερκαλύπτει τις σχετικές δανειακές συμβάσεις. Μάλιστα, εξαιτίας, των δανείων, τα οποία έχουν ληφθεί παράνομα από προηγούμενη Δημοτική Αρχή και κυρίως, αυτό από την τράπεζα Πειραιώς, η σημερινή διοίκηση, δεν μπορεί να συντάξει και υλοποιήσει ούτε τον προϋπολογισμό του Δήμου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του, με τελικούς αποδέκτες τους δημότες.

-Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου, το πρωί του Σαββάτου 24 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο, με θέμα: «Η Διαμεσολάβηση ως εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των διαφορών», όπου, παρέστη και μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και τοπικός Βουλευτής Στ. Κοντονής, εξηγώντας τους λόγους αναγκαιότητας εφαρμογής του συγκεκριμένου θεσμού και χαρακτηρίζοντας «δόλιες», κάποιες από τις αιτιάσεις, περί του αντιθέτου, ενώ τόνισε πως ήρθε η ώρα και η Ελλάδα να ακολουθήσει το σύγχρονο κόσμο και στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών. Ανέφερε, δε, πως με το θεσμό της διαμεσολάβησης, που αφορά συγκεκριμένες ιδιωτικές διαφορές, εκτός, από την αποφόρτιση ως ένα βαθμό, τουλάχιστον, του μεγάλου όγκου υποθέσεων της δικαιοσύνης και επομένως την ταχύτερη απονομή της, θα υπάρξει και μείωση του κόστους για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, σε ότι αφορά την πρόσβασή τους, στον χώρο αυτό. Πρόσθεσε, τέλος, ότι, ενώ η διαδικασία της διαμεσολάβησης, είχε νομοθετηθεί από προηγούμενη κυβέρνηση, εντούτοις, μέχρι σήμερα, επί της ουσίας, δεν εφαρμόστηκε ποτέ-και δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα-όμως, η παρούσα, όπως είπε, κυβέρνηση, με την απαιτούμενη πολιτική βούληση, κάνει πράξη, το νόμο και το θεσμό αυτό, που, υπό προϋποθέσεις, μόνο θετικά, μπορεί να λειτουργήσει για την δικαιοσύνη και τους πολίτες.

-«Σε υλοποίηση των δεσμεύσεών μας για λογοδοσία του έργου μας στους πολίτες της Ιόνιας γης, για διαφάνεια και ισονομία, για ανταλλαγή απόψεων και διαβούλευση, διοργανώνουμε εκδήλωση για τον Απολογισμό Πεπραγμένων 2017 της Περιφερειακής αρχής στην Κεφαλονιά», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Η εκδήλωση του Απολογισμού, είναι ανοικτή για όλους, και θα πραγματοποιηθεί από τον Περιφερειάρχη, το Σάββατο 31 Μαρτίου και ώρα 18:30, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι.

-Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου, καλεί τα μέλη του σε σύσκεψη-συνέλευση σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, όπου και θα παρευρεθεί και μιλήσει ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και ΕΤΜ Παναγιώτης Σοφός. «Μπορούμε να τους σταματήσουμε, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, τις αυταπάτες, παίρνοντας καθολικά μέρος στη λειτουργία του Σωματείου μας, δυναμώνοντας τους αγώνες μας, για να ανατρέψουμε τις αντι-συνταξιουχικές πολιτικές», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.

-Η Εφορευτική Επιτροπή του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ζακύνθου γνωστοποιεί ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ) και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, θα γίνουν από σήμερα Δευτέρα 26 μέχρι και Τετάρτη 28 Μαρτίου, από 14:00 έως 21:00 για όλες τις ημέρες, στα γραφεία του σωματείου στο ΕΚΖ (στην οδό Ευγενίδου 5). Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους και το βιβλιάριο υγείας, ενώ η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.

-Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018 των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις. Η προθεσμία ορίζεται έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου, ενώ μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση. Τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα, οι υποψήφιοι μπορούν να τα αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Την σχετική ενημέρωση κάνει η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.

-Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Κεφαλονιάς ανακοινώνει ότι, δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η 2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο Υπομέτρο 6.1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για το έτος αναφοράς 2017. Στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, στα τηλ: 2671360576, κ. Αντωνάτου και 2671360644 κ. Κοσμάτος.

-Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής αμπελώνων οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης έως 20 Μαΐου. Το Πρόγραμμα καλύπτει, μεταξύ άλλων, την εκρίζωση και προστασία εδάφους- αναφύτευση αμπελιών οινοποιήσιμων ποικιλιών νόμιμα ταξινομημένων στο ίδιο ή σε άλλο αγροτεμάχιο με την ίδια ή άλλη ποικιλία. Για περισσότερες πληροφορίες, στα γραφεία της Υπηρεσίας ή στο τηλέφωνο: 2671360576 κ. Αντωνάτου.

-Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΛΑΒΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΛΙΚΗΣ», με προϋπολογισμό 890.000,00 € με Φ.Π.Α. Το έργο εντάσσεται στην κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 27/4/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ., όπως ενημερώνει η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.

-Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες 2018» στη Ζάκυνθο, σε 17 σημεία στις παραλίες του νησιού, ο Δήμος αναζητά φαρμακευτικό υλικό, ενώ καλούνται όσοι θέλουν να προσφέρουν να το πράξουν έως 30 Μαρτίου. Πληροφορίες στο τηλ.: 26953 61315.

-Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ ενημερώνει ότι την Τετάρτη 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

-Σήμερα 26/03/2018 και ώρα 12:00 θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον Μπάμπη Μακρή από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κ. Παρίση, για την προσφορά του, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

-Ανακοίνωση εμπορικού συλλόγου Ζακύνθου για το εορταστικό ωράριο Μεγάλης Εβδομάδας: Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί-απόγευμα. Την Μεγάλη Παρασκευή θα είναι κλειστά από τις 14:00 έως 17:00 λόγω της περιφοράς του Εσταυρωμένου, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 20:00. Την Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

-Μια ακόμη δράση ετοιμάζει για την Πασχαλινή περίοδο-αυτή την φορά-η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου, η οποία, κάνει έκκληση στους κατοίκους του νησιού να πάρουν όσοι θέλουν και έχουν την οικονομική δυνατότητα από ένα σοκολατένιο πασχαλινό αυγό από κάποιο super market ή ένα ζαχαροπλαστείο, ή μία απλή λαμπάδα, και αφού επικοινωνήσουν με μέλη της εν λόγω πρωτοβουλίας, αυτή θα συλλέξει ότι μαζευτεί και θα τα μοιράσει στα σχολεία. Αυτά με την σειρά τους θα τα δώσουν στα παιδιά που ήδη ξέρουν ότι έχουν προβλήματα. Όσοι θέλουν λοιπόν μπορούν, να επικοινωνήσουν με την Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου για να βοηθήσουν στον σκοπό αυτό.

-Η Θεατρική Σκηνή Σαρακινάδου Ζακύνθου παρουσιάζει το έργο του Ερρίκου Ίψεν «Ένας εχθρός του λαού» σε σκηνοθεσία Μαρίας – Λουΐζας Παπαδοπούλου. Για την παράσταση το Εργατικό Κέντρου Ζακύνθου, καλεί τους εργαζόμενους, να απευθυνθούν στα γραφεία του, καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) από 18:30 -20:30, ώστε να λάβουν έκπτωση για το εισιτήριο. Για κρατήσεις θέσεων στο τηλ: 2695061343, καθημερινά, από 17:00 έως 22:00 μ.μ. Το έργο θα παίζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, έως και 1η Απριλίου, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, με ώρα έναρξης: 21:15.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, 25η μαρτιου, εορταστικο ωραριο, super market, εν λόγω, τραπεζες, συγκεκριμένο, ελλαδα, τει, ικα, συμμετοχή, πανελλαδικες 2012, minedu, gov, τηλ, αναδιαρθρωση, μαΐου, προσφορες, ρομα, κεα, δραση, super, market, σχολεια, ert, εθνικη τραπεζα, κλειστα επαγγελματα, ωραριο καταστηματων, ομαδα διας, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, υπουργειο δικαιοσυνης, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, minedu.gov.gr, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ημερομήνια, www.minedu.gov.gr, το θεμα, αιτηση, δανεια, εθνικη, εμπορικη, θεμα, ιψεν, κεφαλονια, κεα, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, σημαιες, σημερινη, τηλεφωνο, ωρα, minedu, αυγο, αγορα, αγωνες, αδιαφορια, αυξηση, αιτησεις, τει, αφορμη, βραδυ, γεγονος, γινεται, γραφεια, δευτερα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, δηλωση, δηλωσεις, διοικηση, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, εβδομαδα, ενημερωση, εν λόγω, εξετασεις, ετος, εχθρος, ζακυνθο, ιδια, ιδιο, κυβερνηση, λειτουργια, λυκειο, μαΐου, μεγαλη εβδομαδα, μειωση, ομαδα, παιδια, πεμπτη, προβληματα, πρωι, ρομα, σαββατο, συγκεκριμένο, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, συγχρονο, σωματειο, ταυτοτητα, ταμειο παρακαταθηκων και δανειων, ταμειο παρακαταθηκων, τηλ, υλοποιηση, φορα, super, βηματα, gov.gr, gov, υπουργειο, κυριακη, market, πληροφοριες, σκηνη, τραπεζα, θετικα, υγειας, υλικο, ζαχαροπλαστειο, super market
Τυχαία Θέματα