Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός στον Δ.Τεμπών

13:15 26/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην έδρα του Δήμου Τεμπών, το Μακρυχώρι.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά και στην συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε παρέλαση των μαθητών νηπιαγωγείου -δημοτικού -γυμνασίου και λυκείου.

Στον εορτασμό παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Χρήστος

Καλομπάτσιος, ο Αντιδήμαρχος κ.Αστέριος Σαίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Δημήτρης Τσέτσιλας, Ιωάννης Βλάγκας ,Γεώργιος Κυρίτσης,Γεώργιος Ντόντος , η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου- Μαγαλιού ,ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ του Δ.Τεμπών κ.Λάμπρος Ζάρρας,το μέλος του τοπικού συμβουλίου Μακρυχωρίου κ.Αποστολίνα Σαίτη και Ελάτειας κ.Θεόδωρος Ζάρρας,ο διοικητής του Α.Τ Τεμπών κ.Πρόδρομος Χαρισμανίδης,εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην ΒΙΠΕ, εκπρόσωπος της 361 ΠΑΠ Συκουρίου,διευθυντές ,δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων Συκουρίου , πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Για την ημέρα της 25η Μαρτίου ο δήμαρχος Τεμπών δήλωσε :

Η ιστορική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης, αυτογνωσίας και υπερηφάνειας,είναι εορτή διπλής σημασίας για εμάς τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή.

Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.
Στις 25 Μαρτίου 1821, ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση ενάντια στην τουρκική σκλαβιά που κρατούσε την Ελλάδα δέσμια για 400 χρόνια.
Σήμερα τιμούμε εκείνους που έθεσαν τα θεμέλια της ελευθερίας και του σεβασμού, βάζοντας το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Αυτούς που έδειξαν τον δρόμο και τη σημασία της ομόνοιας, αυτούς που έδωσαν νόημα στη λέξη ηρωισμός και θάρρος.

Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα