ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

14:23 13/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 13-3-2018

-Διπλή συνεδρίαση πραγματοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, σήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου, αρχικά στις 19:30μμ και στη συνέχεια στις 20:00μμ, για την ψήφιση-ξανά-μετά την παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού οικ.έτους 2018, αντίστοιχα.

-Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ) καταγγέλλει την «άθλια»- όπως την χαρακτηρίζει-«μεθόδευση της εταιρείας GREENMEDIA ΕΠΕ,

ιδιοκτησίας Ρέντζου, και την Δημοτική αρχή που κρατούν παράνομα κλειστό το ΚΔΑΥ στο αεροδρόμιο και μεταφέρουν το ανακυκλώσιμο υλικό μαζί με τα σκουπίδια στον Λίβα, ενώ οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ προχώρησαν από την Παρασκευή 9/3 σε επίσχεση εργασίας γιατί παραμένουν απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη».

-«Στην ημερίδα με θέμα “Διαχείριση υγρών αποβλήτων στη Ζάκυνθο” ανακοινώθηκε ότι υλοποιείται προγραμματική σύμβαση για την εφαρμογή Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Υποδομών Λυμάτων σε οικισμούς Γ΄ Προτεραιότητας (από 2000 έως 15000 ισοδύναμους κατοίκους)», επισημαίνει η δημοτική παράταξη «Μαζί για τη Ζάκυνθο», με αφορμή την εν λόγω ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της. «Καλούμε τους φορείς της Αυτοδιοίκησης να ενεργοποιηθούν άμεσα και να εντάξουν τους οικισμούς της Ζακύνθου στην Προγραμματική Σύμβαση», προσθέτει.

-Σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου στις 10:00 π.μ., στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος T.E. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο, θα πραγματοποιηθεί Ορκωμοσία Αποφοίτων – της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος T.E. – της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης T.E. «Η παρουσία όλων θα αποτελέσει τιμή για εμάς και τους φοιτητές μας», επισημαίνουν τόσο ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Τ.Ε. Καθηγητής Διονύσιος Κουλουγλιώτης, όσο και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Καθηγητής Ιωάννης Δραγώνας. Πληροφορίες: 26950 – 21050 & 27228.

-Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρο Γαλιατσάτο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη για τα συμπεράσματα της έκθεσης «ITB 2018″ στο Βερολίνο, τις αεροπορικές πτήσεις που θα έλθουν από την Γερμανία στην Κεφαλονιά , τα ωφελήματα από αυτό το γεγονός καθώς και τρόποι αντιμετώπισης του Γερμανού τουρίστα – επισκέπτη, ώστε να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες του, στον μέγιστο το δυνατόν βαθμό.

-Σε Λευκάδα και Κέρκυρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διήμερη «Τεχνική Συνάντηση» (Technical Meeting OP Ionian Islands 2014-2020), στις 13-14 Μαρτίου, μεταξύ των εκπροσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Διαχειριστικής Αρχής της ΠΙΝ και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου. «Ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΠΙΝ αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες ανάπτυξης του τόπου μας», τονίζει ο κ.Γαλιατσάτος.

-Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η ΕΛΜΕ του νομού, καλούν σε σύσκεψη (στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου) την Τετάρτη 14 Μάρτιου και ώρα 6 μ.μ., όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για τα τοπικά ζητήματα υγείας και την οργάνωση της πάλης, επίσης, σε παρέμβαση στην αντιπεριφέρεια την Τρίτη 20 του μήνα, στις 1 μ.μ., για τα ζητήματα των υποδομών συνολικά και ειδικότερα, την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων.

-Ο Δήμος Ζακύνθου, λόγω προκήρυξης 14 θέσεων στις πολυσύχναστες παραλίες, για τη τουριστική σεζόν 2018 και προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αριθμός των ναυαγοσωστών, συνεχίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσκαλώντας νέους από το νησί, να δηλώσουν συμμετοχή για την υλοποίηση τους, τον Μάρτιο, με σκοπό τη λήψη πτυχίου και την πρόσληψή τους στο Δήμο. Για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο τουρισμού Δήμου Ζακύνθου στα τηλ.:26953 -61315, στο 26953-61300, κα Αθηνά Κάρδαρη.

-Με θλίψη η Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας, ενημερώνει για τον θάνατο του συμπατριώτη μας, επιτίμου προέδρου της και δικηγόρου της, Ιωάννη Βούλτση, ο οποίος «έφυγε» πλήρης ημερών, το Σάββατο 10 Μαρτίου, σε ηλικία 93 ετών και μάλιστα, ανήμερα της συμπλήρωσης των ενενηκοστών τρίτων γενεθλίων του Ολυμπιακού, της αγαπημένης του ομάδας, στην οποία υπήρξε επί δεκαετίες νομικός σύμβουλος. Για την ώρα και την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας, η οποία θα τελεστεί στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η ταφή του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει στην Ζάκυνθο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, αναφέρει η Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας.

-Μια βραδιά αφιερωμένη στον άνθρωπο, το φίλο, το ζακυνθινό δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη, από την Λέσχη «Γέρανος», θα λάβει χώρα στην αίθουσα της Λέσχης «Ο Ζάκυνθος», το Σάββατο 24 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ., όπου η σύντροφός της ζωής του Ιωάννα Γαρδίκη και οι φίλοι του, θα ξεφυλλίσουν το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής του. Στη μνήμη του, η Ανδριάνα Λυκούρεση και ο Γιάννης Παντάκης θα ερμηνεύσουν σε πρώτη εκτέλεση δύο ποιήματα της Λενέτας Στράνη μελοποιημένα από το Γιάννη Παντάκη.

-Ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «το Κούκεσι », διοργανώνει-και-για το 2018 την γιορτή της παραδοσιακής Ζακυνθινής τηγανίτας – Γκλαούνα, την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι στις 18:00 το απόγευμα, στην έδρα του συλλόγου στο παλιό σχολείο στην Καλλιθέα.

The post ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα