ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

12:48 7/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

-Δεύτερη προφυλάκιση, μετά από έναν αλλοδαπό, αυτή τη φορά, του φερόμενου, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ως εμπλεκόμενου αξιωματικού της αστυνομίας, για την γνωστή υπόθεση της ληστείας σε βάρος του Ζακυνθινού επιχειρηματία Νικήτα Αρετάκη.

-Θρήνος στο Ληξούρι, αφού, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε η γυναίκα που πυροβολήθηκε από τον 23χρονο γιό της στις 16 Φεβρουαρίου στην συγκεκριμένη περιοχή. Η 51χρονη γυναίκα πάλεψε γενναία και επί πολλές μέρες για να κρατηθεί στην ζωή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών σε Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και νοσηλεύονταν, τελικώς, υπέκυψε προχθές

το μεσημέρι στα τραύματά της. Πηγή: www.inkefalonia.gr

-Επιστημονική ημερίδα διοργανώνει η Δημοτική Παράταξη “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ” σήμερα Τετάρτη 7-3-2018 και ώρα 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου, με θέμα: «Διαχείριση υγρών αποβλήτων στη Ζάκυνθο».

-Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου, η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ και ο Σύλλογος Μηχανικών Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών του νομού, προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 9 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου με θέμα: “Δασικοί χάρτες – Εθνικό Κτηματολόγιο – Δημόσια περιουσία στη Ζάκυνθο θεωρητικές και τεχνικές προσεγγίσεις”.

-Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο « PARK HOTEL» στα Γουβιά Κέρκυρας, με αποκλειστικό θέμα : «Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έτους 2017».

-Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Ζακύνθου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, καλεί στην εκδήλωση που οργανώνει στον «Κόκκινο Βράχο», την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. όπου θα μιλήσουν τα στελέχη του «Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Ζακύνθου», ενώ θα ακολουθήσει προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Εγώ είμαι», σκηνοθεσίας, Κατερίνας Ζουπάνου, κειμένου, Νίκου Μίχου, Κατερίνας Ζουπάνου και κινηματογράφησης, Γιώργου Παπαδημητρίου.

-Τα στατιστικά στοιχεία για τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2018 σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση, καθώς και των οχημάτων, στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, δημοσιοποίησε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Από Λιμένα Ζακύνθου προς Λιμένα Κυλλήνης
ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ
ΜΗΝΑΣΕΠΙΒΑΤΕΣΙ.ΧΛ/ΦΦ/ΓΔ/Κ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ22.1875.4762111.94959
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ21.4145.3732091.78953
ΜΑΡΤΙΟΣ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
ΜΑΪΟΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ
ΙΟΥΛΙΟΣ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
ΣΥΝΟΛΟ43.60110.8494203.738112

Από Λιμένα Κυλλήνης
προς Λιμένα Ζακύνθου
ΑΠΟΒΙΒΑΣΕΙΣ
ΜΗΝΑΣΕΠΙΒΑΤΕΣΙ.ΧΛ/ΦΦ/ΓΔ/Κ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ23.8036.2362051.99753
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ21.6145.4772091.83753
ΜΑΡΤΙΟΣ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
ΜΑΪΟΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ
ΙΟΥΛΙΟΣ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
ΣΥΝΟΛΟ45.41711.7134143.834106

-Την απόφαση ένταξης της πράξης που αφορά στην «Αξιοποίηση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας στον τομέα της κατοικίας» συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.937.000,0€, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. «Γενικά, οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών αφορούν κατοικίες οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα μικρή ενεργειακή απόδοση και οι οποίες ανήκουν σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν πλήρως με ίδια κεφάλαια την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους ή στις οποίες θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης», επισημαίνει η ΠΙΝ.

-Στην Αθήνα βρέθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων σε υπουργεία και υπηρεσίες, για θέματα της Περιφέρειας. Ο κ. Γαλιατσάτος συναντήθηκε με τον Γενικό Δ/ντη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Μιχάλη Κόκκινο με τον οποίο συζήτησαν για το Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων, που προγραμματίζει η ΠΙΝ για το φθινόπωρο. Ο Περιφερειάρχης μετέβη επίσης στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου είχε συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ Ευγενία Φωτονιάτα. Τη συζήτηση απασχόλησαν τα εδαφικά προγράμματα Interreg και συγκεκριμένα το Ελλάδα – Ιταλία. Το Υπουργείο ήδη ετοιμάζει στοχευμένες προσκλήσεις στις οποίες θα ενταχθούν ώριμα έργα των Περιφερειών και εν γένει των τελικών αποδεκτών.

-Για το Βερολίνο αναχώρησε εχθές η αποστολή της ΠΙΝ για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση «ΙΤΒ 2018″ που πραγματοποιείται στη Γερμανική πρωτεύουσα από 7 έως 11 Μαρτίου. Η ΠΙΝ συμμετέχει όπως κάθε χρόνο με διπλό περίπτερο εντός του χώρου του Ε.Ο.Τ., όπου-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση- έχουν προγραμματιστεί δώδεκα συναντήσεις με δημοσιογράφους μεγάλων μέσων μαζικής επικοινωνίας, εξειδικευμένους στον τουριστικό χώρο, καθώς και μια συνέντευξη τύπου. Επίσης θα πραγματοποιηθούν επαφές με Τour Operators, με στελέχη αεροπορικών εταιρειών και άλλες προσωπικότητες.

-Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης καλεί σε τακτική Γενική Συνέλευση τους αντιπροσώπους των σωματείων της δύναμής του , την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ. στα γραφεία του, στο Αργοστόλι, με θέματα:
1)Διοικητικός Απολογισμός 2017
2)Οικονομικός Απολογισμός 2017
3)Οικονομικός Προϋπολογισμός 2018
4)Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
5)Προγραμματισμός Δράσης

-Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής δέχτηκε σήμερα τους Ζακυνθινούς Πρωταθλητές Ζίου – Ζίτσου, Δανιήλ Λούντζη και Παναγιώτη Πλέσσα που πρόσφατα διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Αμπού Ντάμπι, κατακτώντας το Χρυσό και το Χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα. Ο κ. Κοντονής συνομίλησε με τους πρωταθλητές και τον προπονητή τους Δημήτρη Παναγιωτόπουλο και τους συνεχάρη για τη σημαντική επιτυχία τους. Ενδιαφέρθηκε για τις ιδιαιτερότητες και την τεχνική του αθλήματός τους και υπογράμμισε ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό προσφέρει σε κάθε αθλητή την πειθαρχία και τη μεθοδικότητα που είναι αναγκαία για τις σπουδές αλλά και για τη μετέπειτα ζωή του. Τέλος, ο Υπουργός τους χάρισε το βιβλίο του Διονυσίου Ρώμα «Το ρεμπελιό των Ποπολάρων».

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου συγχαίρει τον αθλητικό σύλλογο “Απολλοφάνους Φιλόξενος”, τον προπονητή Δημήτρη Παναγιωτόπουλο καθώς και τους αθλητές Δανιήλ Λούντζη και Παναγιώτη Πλέσσα για τις επιτυχίες στους στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jiu Jitsu. «Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθεια τους σε καιρούς που είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενασχόληση με τον αθλητισμό και η καλλιέργεια του αγωνιστικού πνεύματος, της άμιλλας, της ομαδικότητας», αναφέρει το ΕΚΖ.

-Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου, με την δραματική ταινία: «Αόρατη Κλωστή», σε σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον με τους: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Βίκι Κριπς και Λέσλι Μάνβιλ ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Παρασκευή 9/3 : 9.00μμ-Σάββατο 10/3 : 6.00μμ & 9.00μμ-Κυριακή 11/3 : 7.00μμ

Keywords
Τυχαία Θέματα