ΕΡΤ Κοζάνης-Γ.Κασαπίδης: Θετικός στην συμμετοχή ιδιωτών, για ΑΗΣ Αμυνταίου και ΑΗΣ Καρδιάς

16:15 27/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετική άποψη για την επενδυτική συμμετοχή ιδιωτών με την παρουσία της ΔΕΗ, προκειμένου να προχωρήσει η περιβαλλοντική αναβάθμιση των μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου και του ΑΗΣ Καρδιάς και έτσι να επεκταθούν οι ώρες λειτουργίας τους και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κλείσουν

το επόμενο διάστημα, εξέφρασε ο Βουλευτής της Ν.Δ στην Π.Ε Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΕΡΤ Κοζάνης.

Κληθείς να τοποθετηθεί για προτάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης που έχουν ήδη κατατεθεί στην περίπτωση του ΑΗΣ Αμυνταίου- όπως αυτή του κ. Μυτιληναίου- ο Βουλευτής της Ν.Δ σημείωσε ότι θεωρεί θετική μία τέτοια εξέλιξη , η οποία θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά και τεχνικά με νέες τεχνολογίες τις μονάδες της ΔΕΗ, αυξάνοντας την απόδοση και τον χρόνο τους και καλύπτοντας τα ευρωπαϊκά στάνταρ, διασφαλίζοντας παράλληλα τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας στην περιοχή, καθώς και την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης στο Αμύνταιο, τον Φιλώτα και την Πτολεμαϊδα.

Ο κ Κασαπίδης υποστήριξε ότι η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να διατηρήσει τον ενεργειακό της χαρακτήρα και να παραμείνει Κέντρο των ενεργειακών εξελίξεων στην χώρα, με νέες επενδύσεις στον χώρο της ενέργειας και πέραν του λιγνίτη.

ΕΡΤ Κοζάνης –Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα