ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 9-2-2017

11:42 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

Δήλωση Αποστόλου για τη συνάντηση της Παρασκευής

«Είχα από την αρχή των αγροτικών κινητοποιήσεων καλέσει τους αγρότες σε έναν ουσιαστικό διάλογο. Η συνάντηση της ερχόμενης Παρασκευής με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων είναι η πρώτη που γίνεται με αγρότες οι οποίοι βρίσκονται αυτή την περίοδο σε κινητοποιήσεις.

Φιλοδοξούμε να είναι μια συνάντηση όχι απλά για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά μια σύσκεψη εργασίας με ουσιαστικό περιεχόμενο για το παρόν και το μέλλον του αγροτικού τομέα».
Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ερωτηθείς για το ραντεβού της Παρασκευής

με τους Αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.
Επισημαίνεται πως εκτός του κ. Αποστόλου, στη σύσκεψη θα είναι παρόντες αρμόδιοι υπουργοί για θέματα φορολογικά, ασφαλιστικά, περιβαλλοντικά.
«Οι αγρότες έχουν εμπειρία και γνώση του χώρου τους. Αν υπάρχει πνεύμα εποικοδομητικό μπορούμε να βρούμε λύσεις για πολλά θέματα, στο πλαίσιο πάντα των δεσμεύσεων και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία και η χώρα», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Αποστόλου.

Δεν θα κλείσουν δρόμοι στην ΑΜ-Θ από μπλόκα Αγροτών

Δεν θα κλείσουν οι δρόμοι στην ΑΜ-Θ από μπλόκα Αγροτών.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής, Νίκος Κυριαζής.
«Εμείς αναζητούμε νέες μορφές κινητοποιήσεων, όπως η χθεσινή με την ελεύθερη διέλευση διοδίων στη Μουσθένη. Επίσης θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή. Επίσης στο σχεδιασμό μας είναι να προσφύγουμε και στο ΣτΕ για το Ασφαλιστικό, όπως και αρκετοί κλάδοι», τόνισε ο κ. Κυριαζής.
Ο κ. Κυριαζής αναγνώρισε πως οι εποχές οδηγούν σε συνεργασίες και ανέφερε πως την επόμενη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ Αγροτών και Κτηνοτρόφων της περιοχής για συγκρότηση Ομοσπονδίας Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜ-Θ, η οποία και αργότερα μπορεί να προχωρήσει και σε τριτοβάθμιο επίπεδο της συνομοσπονδίας, με νομιμοποιημένους εκπροσώπους, από δημοκρατικές διαδικασίες.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις νέες καλλιέργειες που προωθούνται, αλλά και επανεκκίνηση παλαιοτέρων, ομάδα παραγωγών στο βαμβάκι.
Αξίζει να σημειωθεί πως ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, να υπάρξει ένα γραφείο διασύνδεσης με το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα τις σχολές που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, προκειμένου να εφαρμόζονται άμεσα οι έρευνες που διεξάγονται με επιτυχία από το πανεπιστήμιο.

Επιμελητήρια

Μελέτη από την Ευρώπη για διατήρηση του 12%

Μελέτη προκειμένου να διατηρηθεί το αναπτυξιακό κίνητρο το 12% της επιδότησης του κόστους εργασίας των επιχειρήσεων της ΑΜ-Θ, ανέθεσαν σε δυο δικηγόρους του Ευρωπαϊκού Δικαίου να εκπονήσουν , τα έξι Επιμελητήρια της περιοχής.
Η μελέτη έχει δύο σκέλη: Το πρώτο το οποίο είναι έτοιμο, αφορά το 12% και τον τρόπο που μπορεί να συμψηφιστεί με τις οφειλές των επιχειρήσεων. Μέχρι και το 2010 ,όπως είπε «για την ΑΜΘ οι οφειλές ήταν συνολικά 300 εκ ευρώ. Αυτά τα χρήματα ζητούν τα επιμελητήρια να συμψηφιστούν με τις τρέχουσες εισφορές είτε στο δημόσιο, είτε στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς έχουν βρεθεί κάποιοι νόμοι,» και μπορεί να το κάνει αυτό το υπουργείο οικονομικών ώστε να είναι σύννομο και στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να δώσει και μια οικονομική ρευστότητα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο που είναι οι επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το δεύτερο σκέλος το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου θα αφορά ένα υπουργικό διάταγμα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων .

Πηγή ΕΡΤ Ορεστιάδας, Όλγα Ορφανίδου

Διάθεση σημάτων από το Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης ανακοινώνει τη διάθεση των ειδικών ενημερωτικών αυτοκόλλητων σημάτων για την ύπαρξη ή μη POS στις επιχειρήσεις, υπενθυμίζοντας ότι η ανάρτησή τους είναι υποχρεωτική και η παράλειψή της επιφέρει διοικητικά και χρηματικά πρόστιμα.
Η διάθεση των ανωτέρω σημάτων γίνεται από τα γραφεία του Ε.Β.Ε. Ξάνθης.

Κόμματα
Ανακοίνωση ΑΝΕΛ για Τούρκο Πρόξενο

Με ανακοίνωσή τους οι Ανέξάρτητοι Έλληνες, ζητούν να κληθεί άμεσα, ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί μαζί με τον πρέσβη της Τουρκίας, για να δώσουν σαφείς εξηγήσεις, καθώς σε έγγραφό τους προς την Ελληνική δικαιοσύνη χρησιμοποιούν τον όρο «Ελληνική διοίκηση», «που εμμέσως υπονοεί, ότι υπάρχει και «Τουρκική διοίκηση», αμφισβητώντας έτσι θρασύτατα το ότι η Θράκη είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας».
Την ανακοίνωση του κόμματος υπογράφει ο Αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης και το μέλος της εκτελεστικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρύσα Ούτση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Το προξενείο με έγγραφό του αποδίδει στην ελληνική δημοσιογραφική ομάδα του Αζινλίκτσα την κατηγορία ότι είναι «υπό τον έλεγχο της ελληνικής διοίκησης» και με τα δημοσιεύματά της νομιμοποιεί τους επίσημους Μουφτήδες, την εκπαίδευσή και άλλες δραστηριότητες της Ελληνικής Πολιτείας. Η Τουρκική δικαιοσύνη λαμβάνοντας υπόψη της το έγγραφο αυτό μπλοκάρει την πρόσβαση των Τούρκων πολιτών στην ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα και απαγορεύει στην δημοσιογραφική της ομάδα την είσοδο στην Τουρκία. Είναι σαφές ότι η τουρκική «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» λειτούργησε καθ’ υπόδειξη του προξενείου το οποίο παραβιάζει ωμά την διεθνή νομοθεσία στοχοποιόντας Έλληνες πολίτες».

Αυτοδιοίκηση

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ

Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αύριο στις 19.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Επίσκεψη Σπάρτακου στο Σισμανόγλειο

Χθες τρεις σύμβουλοι του «Σπάρτακου» επισκέφθηκαν τον διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Φιλιππίδη για μια ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης μας.
Η εικόνα που μεταφέρθηκε είναι εικόνα αισιοδοξίας και προόδου σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και το κρίνουμε σκόπιμο να μεταφερθεί και στο σύνολο των δημοτών. …
Φυσικά τα προβλήματα δεν λείπουν και έγινε συζήτηση για όσα έχουν κατά καιρούς εκτεθεί: το κτιριακό που παραμένει στις κυβερνητικές υποσχέσεις για νέο νοσοκομείο, η έλλειψη νοσηλευτικού κυρίως προσωπικού (που δεν θα λυθεί με τις 12μηνες προσλήψεις της κοινωφελούς εργασίας), η πολυμορφία του εργασιακού τοπίου μετά την απορρύθμιση των μνημονιακών χρόνων, η αδυναμία σχεδιασμού εξαιτίας της όλης πολιτικής κατάστασης…
«Ως Σπάρτακος κρίνουμε λογικό και αναγκαίο η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει με εμπιστοσύνη το Νοσοκομείο της πόλης μας και να το στηρίξει, όχι μόνο γιατί το χρειάζεται αλλά και πρωτίστως γιατί το αξίζει!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη Σπάρτακος.
Εκπαίδευση

Διεθνής διαστημικός σταθμός

H συνομιλία των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής με τον αστροναύτη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού θα πραγματοποιηθεί την Παρακευή 17 Φεβρουαρίου στις 10.58

Πολιτισμός

Ρεμπέτικη βραδιά το Σάββατο στο ΚΚ «Σταύρος Χαλιορής»

Ρεμπέτικη βραδιά διοργανώνει το Σάββατο 11/2 το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής».
Η εκδήλωση, στην οποία προσκαλεί ο Πρόεδρος του Κέντρου Γιώργος Παραστατίδης, θα γίνει στις 7.30 του Σαββάτου στο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου, στο Μαγικό και θα εμφανιστεί το σχήμα «Όλοι οι ρεμπέτες».

Παρουσίαση βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη στο ΔΥΟ της Ξάνθης

Το Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ και οι εκδόσεις Πόλις διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη «Σφαιρικά κάτοπτρα , επίπεδοι φόνοι» την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου. Προλογίζει η μαθηματικός και μέλος του Θαλής + φίλοι Πόπη Φλώρου.
Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής, Σαμή Καραμπουγιούκογλου.

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ με ομιλητή τον Μήτσο Κασόλα

Το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, σε συνεργασία με τον ΜΗΤΣΟ ΚΑΣΟΛΑ, λογοτέχνη, δημοσιογράφο, σεναριογράφο, διοργανώνει μια εκδήλωση – αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ, για τα 42 χρόνια από τον θάνατό του.
Ο Μήτσος Κασόλας, που αγάπησε ιδιαίτερα τον ποιητή των θαλασσών, ευτύχησε να γνωριστεί προσωπικά μαζί του και συνέγραψε τα βιβλία «Νίκος Καββαδίας, γυναίκα, θάλασσα, ζωή» και «Νίκος Καββαδίας, ο δαίμονας χόρευε μέσα του», θα μας προσφέρει την προνομιακή ευκαιρία να προσεγγίσουμε την ζωή και το έργο του ποιητή της θάλασσας, καθώς και να τον ακούσουμε να απαγγέλλει ποιήματά του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καφέ του ΕΜΘ, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 8:00 μ.μ.
Το ΔΣ του Σωματείου Φίλων ΕΜΘ.

Χάρτινες και μουσικές πόλεις

Η ΦΕΞ στο πλαίσιο του αφιερώματος στην κατανόηση «των πόλεων»τα Σάββατα του Φεβρουαρίου 2017 [20.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης παρουσιαζε4ι την ενότητα Χάρτινες και μουσικές πόλεις.
Καλεσμένη το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου [20.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης η Λεύκη Σαραντινού με το βιβλίο «Χαμσίν / Ο άνεμος της ανατολής» εκδ. Historical Quest, 2014

Αθλητική Ενημέρωση

Μεγάλες καταστροφές στα αποδυτήρια του Ορφέα Ξάνθης .
Έκαψαν και το λεωφορείο της ομάδας !!!

Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στα αποδυτήρια του Ορφέα Ξάνθης που βρίσκονται στο γήπεδο του ΑΟΞ .
Ωστόσο, μεγαλύτερη ζημιά προκλήθηκε στο λεωφορείο που χρησιμοποιούσε η ομάδα , το οποίο οι δράστες πήραν μαζί τους. Στη συνέχεια το εγκατέλειψαν και του έβαλαν φωτιά, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.
Οι δράστες ενήργησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να μη γίνουν αντιληπτοί από κανέναν , καθώς όπως τόνισαν άνθρωποι του Ορφέα , μετά τις 11 το βράδυ στο δρόμο μπροστά από το γήπεδο δεν υπάρχει καθόλου κίνηση .
Η Αστυνομία αποκλείει οποιοδήποτε σύνδεση του περιστατικού με ανθρώπους απο το χώρο του ποδοσφαίρου και εστιάζει τις έρευνες της στην περιοχή του Δροσερού , όπου και στο παρελθόν έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προσαγωγές και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως σύντομα θα διαλευκάνουν την υπόθεση .

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, ανεξαρτητοι ελληνες, υπουργοι, κομοτηνη, αμθ, ελλαδα, βιβλιοπωλείο, ερα, νικο, εμθ, quest, κινηση στους δρομους, βιβλια, σταση εργασιας, τασσω καββαδια, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, φορολογικη δηλωση 2011, θεματα πανελληνιων, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, φωτια, μπλοκα αγροτων, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, γραφειο διασυνδεσης, δημοκριτειο, αστυνομια, αυριανη, γνωση, γυναικα, εμθ, θαλασσα, θρακη, οικονομια, πλαισιο, ποιηματα, σχολες, υπουργειο οικονομικων, ωρα, quest, αδυναμια, αμθ, απλα, ασφαλιστικο, βαμβακι, βιβλιο, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, γηπεδο, γραφεια, δαιμονας, δευτερο, δευτερα, δημοσιο, δωσει, εγινε, εγγραφο, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, ελλειψη, ενημερωση, εξι, εποχες, επιτυχια, ερα, ερευνες, ετοιμο, ευρωπη, ζημια, ζωη, υποθεση, θαλης, εικονα, ιστορικο, καββαδιας, εκδοσεις, κινηση, κρατικο, λευκη, λεωφορειο, νεες καλλιεργειες, νικο, νομοι, ομαδα, παντα, ολγα, ουσιαστικο, παρουσιαση, προβληματα, προσληψεις, ραντεβου, ριζα, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συντομα, σπαρτακος, σωματειο, τμημα, τουρκια, ωμα, ωρες, φιλοι, ιδιαιτερα, υπουργειο, μελετη, μπροστα, νοσοκομειο, θεματα
Τυχαία Θέματα