ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 21 Σεπτεμβρίου 2018

10:56 21/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική
Στογιαννίδης επισκέφτηκε την Παπακώστα για τη στελέχωση της Αστυνομίας Ξάνθης

Συνάντηση στο γραφείο της νέας Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα είχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης.
Το κύριο θέμα της συνάντησης, που τέθηκε τόσο από τη Συνδικαλιστική κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης, όσο και από τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, ήταν η στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης με περισσότερους Αστυνομικούς , Βαθμοφόρους και Αστυφύλακες, όπως αναφέρει

σε σχετική ανάρτηση ο Γ. Στογιαννίδης.
Η Υφυπουργός, που γνώριζε ήδη από το παρελθόν το πρόβλημα, θα το θέσει υπ’ όψιν του Αρχηγού της Αστυνομίας και θα ενημερώσει σχετικά για την εξέλιξη του αιτήματος.

Αυτοδιοίκηση
Γ. Πετρίδης «Με ενδιαφέρουν οι Εθνικές Εκλογές αλλά όχι τώρα»

«Κλείνει ένας κύκλος ενασχόλησης μου με την Αυτοδιοίκηση και φεύγω έχοντας την αγάπη του κόσμου. Μετά από 21 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση και 9 χρόνια Δήμαρχος, αποχωρώ με ήσυχη την συνείδησή μου, με αυτά που μπόρεσα να δώσω, χωρίς να είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Πετρίδης, μετά την ανακοίνωσή του πως δεν επιθυμεί να κατέβει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ως υποψήφιος στο Δήμο Κομοτηναίων.
Ξεκαθάρισε πως θα ολοκληρώσει τη θητεία του, διαψεύσει πως τον πτόησε ο Κλεισθένης και υπογράμμισε πως στο Δημοτικό Συμβούλιο πέτυχαν οι Δημοτικές παρατάξεις τη συνεννόηση.
Χαρακτήρισε σημάδι υγείας το ότι βρίσκεται σε αποδρομή το φαινόμενο της χειραγώγησης της Αυτοδιοίκησης με τα κομματικά χρίσματα.
Απαντώντας στην ερώτηση αν τον ενδιαφέρει υποψηφιότητα στις Βουλευτικές Εκλογές, απάντησε καθαρά πως τον ενδιαφέρει, αλλά όχι σε αυτή τη φάση.

Πρωτογενής Τομέας
Συνάντηση Κασίμη με Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014 – 2020 και των εκπροσώπων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και Συνεταιριστικών τραπεζών, για την παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων της μελέτης για την εφαρμογή των χρηματοδοτικών εργαλείων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπου Κασίμη.
Ο κ. Κασίμης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης, σημειώνοντας ότι «η χρηματοδότηση του πρωτογενούς τομέα βρίσκεται σε επίπεδο αναντίστοιχο με τη συμμετοχή του τόσο στο ΑΕΠ όσο και στις εξαγωγές, καθώς έχει μειωθεί πλέον μόλις στο 1,5% της χρηματοδότησης στο σύνολο της οικονομίας».
Παράλληλα, έθεσε ως στρατηγική προτεραιότητα τη «συνολική αναθεώρηση του υφιστάμενου χρηματοπιστωτικού συστήματος στον αγροδιατροφικό τομέα, με την παροχή κινήτρων και την ενεργοποίηση κατάλληλων χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων για τη διασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας και της δυνατότητας χρηματοδότησης του τομέα».

Κόμματα
104 Δημόσια ακίνητα στο Νομό Ροδόπης εκχωρούνται κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών;

Κοινοβουλευτική Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ, προς τον υπουργό Οικονομικών, καθώς μετά από επισταμένη έρευνα μηνών, διαπίστωσε, πως στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου που συνάφθηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, χιλιάδες ακίνητα του Ελληνικού δημοσίου, περιέρχονται πλέον επισήμως στην διαχείριση του λεγόμενου Υπερταμείου, «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους.
Μεταξύ των δημόσιων αυτών ακινήτων, 104 βρίσκονται στο νομό Ροδόπης.
Ο Βουλευτής της Ροδόπης ζητά να μάθει
α) Ποια είναι τα 104 δημόσια ακίνητα από το Νομό Ροδόπης που εκχωρούνται στους δανειστές;
β) Εάν Ζητήθηκε ή θα ζητηθεί στο μέλλον η γνώμη των τοπικών κοινωνιών
γ) Εάν προτίθεται ο υπουργός να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του.
Υγεία
Εκδήλωση – Ενημέρωση για τη νόσο Alzheimer στην Κομοτηνή
Ενημέρωση για τη νόσο Αλτζχάϊμερ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τη νόσο, πραγματοποιεί σήμερα η 1η Τ.ΟΜ.Υ. Κομοτηνής.
Η ενημέρωση θα γίνει σε συνεργασία με το Ιατρείο Άνοιας της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής Αλεξανδρούπολης – Π.Γ.Ν.Ε. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Πολυλειτουργικού Κέντρου Δήμου Κομοτηνής και ώρα 11.00-13.00.
Κεντρικές Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι η Άννα Τσιακίρη , Ψυχολόγος και η Πηνελόπη Βλοτινού, Εργοθεραπεύτρια στο Ιατρείο Άνοιας.

ΔΠΘ
Νέα κοσμητόρισσα του Δ.Π.Θ. η καθηγήτρια Πηνελόπη Καμπάκη–Βουγιουκλή

Η καθηγήτρια Πηνελόπη Καμπάκη–Βουγιουκλή εξελέγη νέα κοσμητόρισσα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. μέχρι την 31η Αυγούστου του 2021. Οι εκλογές έγιναν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, μετά την αποχώρηση της Ζωής Γαβριηλίδου που ανέλαβε καθήκοντα αντιπρύτανη του Δ.Π.Θ.

Επιχειρήσεις-Περιβάλλον
Η γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ καθαρίζει το περαστικό άλσος της Ξάνθης

Το γαλακτοκομείο ΡΟΔΟΠΗ, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, αναλαμβάνει την περιβαλλοντική πρωτοβουλία καθαρισμού του περιαστικού άλσους της Ξάνθης.
Η περιβαλλοντική δράση θα λάβει χώρα αύριο Σάββατο στις 8 το πρωί, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, ο οποίος, συμμετέχει στην προσπάθεια και μάλιστα θα αναλάβει να μεταφέρει στον ΧΥΤΑ το τελικό προϊόν της αποκομιδής.
Ο καθαρισμός θα γίνει με μισθωμένο συνεργείο της εταιρείας, ενώ θα συμμετέχουν και ως εθελοντές οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες.
Αυτοδιοίκηση

Ασφαλτοστρώσεις στην Ξάνθη

Ο Δήμος Ξάνθης με ανακοίνωση του ενημερώνει πως μέχρι αύριο, κατά τις πρωινές ώρες, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Βενιζέλου (από την οδό Γκίφχορν μέχρι και την οδό Σταύρου Βλαχοπούλου) καθώς και σε τμήμα της οδού Μακεδονίας, στην οδό Σκιάθου και στην οδό 4ης Οκτωβρίου (από την οδό Ηπείρου μέχρι και την οδό Σάρδεων).
Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, με διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.

Κινήματα
Προώθηση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στην Ξάνθη

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και Ομάδα Δράσης Ξάνθης Χωρίς Μεσάζοντες προχωρά σε νέα προώθηση προϊόντων το πρωί (09.00) της Κυριακής 7 Οκτωβρίου, στον περιφραγμένο χώρο απέναντι από το 7ο δημοτικό σχολείο (δίπλα στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ.).
Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και της παραγγελίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση και στο τηλέφωνο 6949 208482.

Κοινωνία των Πολιτών-Εθελοντισμός
Έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων για το μικρό Χρήστο- Γιώργο Θεοδωρίδη

Έκκληση απευθύνει για άλλη μια φορά στους πολίτες της Ροδόπης και όχι μόνο, ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη, για την συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να συνεχίσει την φαρμακευτική αγωγή, που του βελτιώνει το νευρολογικό νόσημα που αντιμετωπίζει.
Το ποσό που απαιτείται 7.000 ευρώ, ως τις 11 Οκτωβρίου 2018.
Για το σκοπό αυτό υπάρχει Αριθμός Λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό 5353 -060327-546
IBAN Gr 91 0172 3530 0053 5306 0327 546, στο όνομα Θεοδωρίδης Παναγιώτης του Γεωργίου.

Σύλλογοι
Εγγραφές όλο το Σεπτέμβριο στο ΜΟΚ

Για όλο το Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές στα τμήματα παραδοσιακών χορών του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 18:30 με 20:30, στο Εντευκτήριο του Ομίλου (Αγίου Γεωργίου 26, Κομοτηνή). Τα τμήματα αφορούν παιδιά, εφήβους, νέους, ενήλικες όλων των επιπέδων, αλλά και φοιτητές.
Η έναρξη μαθημάτων αναμένεται να γίνει τις αρχές Οκτώβρη.

Πολιτισμός
Σεμινάριο για την Ελληνική Φιλοσοφία στο ΙΘΤΠ

Από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης γίνεται γνωστό πως, μια φορά το μήνα, ημέρα Τετάρτη, σε προκαθορισμένες από την αρχή ημερομηνίες, από Οκτώβριο 2018 έως Μάιο 2019, θα γίνουν σεμινάρια πάνω στην Ελληνική Φιλοσοφία .
Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει ως Καταληκτήριο Μάθημα , μια Ημερίδα στις αρχές Ιουνίου 2019.

Το ντοκιμαντέρ «Burning from the inside» της Μάρσιας Τζιβάρα προβάλλεται στη «Ρωγμή»

Το ντοκιμαντέρ «Burning from the inside» της Μάρσιας Τζιβάρα προβάλλεται σήμερα το βράδυ (21.00) στη «Ρωγμή» από την κινηματογραφική ομάδα της, με αφορμή τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ένα αντιφασιστικό ντοκιμαντέρ που διαδραματίζεται στο Βερολίνο και στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας ως άξονα την άνοδο της Χρυσής Αυγής, με αφετηρία τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον αντίκτυπό της σε Ελλάδα και Γερμανία.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν 18 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, δύο (2) διακινητές, ένας 35χρονος ημεδαπός και ένας 25χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Συλλήψεις οδηγών που δεν είχαν άδεια

Συνελήφθη στην επαρχιακή οδό Ξάνθης – Κομοτηνής,
από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, 22χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη επίσης στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, 40χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, εν λόγω, χρυση αυγη, συριζα, εκλογες, παα, τραπεζες, συμμετοχή, αεπ, μνημονιο, εταιρεία, alzheimer, νέα, δραση, χυτα, ξανθη, βενιζελος, συγκεκριμένο, ηλεκτρονική, κομοτηνη, ιουνίου, αθηνα, ελλαδα, ημεδαπός, συλληψεις, ert, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, δημοτικες εκλογες 2010, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, σταυροι, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, εκλογες 2010 δημοτικες, δημος ξανθης, κοινωνια, αυτοδιοικηση, χωρις μεσαζοντες, ημεδαπός, ηλεκτρονική, αδεια, αεπ, ακινητα, αυτοκινητο, βερολινο, γερμανια, γνωμη, εθνικη, θεμα, θητεια, ντοκιμαντερ, πειραιως, πηνελοπη, πλαισιο, τηλεφωνο, χυτα, ωρα, αγαπη, αγωγη, αλσος, αννα, αφορμη, αχμετ, βραδυ, βρισκεται, γεωργιου, γινει, γινεται, γηπεδο, γρηγορης, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δημος, εγγραφες, εγγυηση, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, ενημερωση, εν λόγω, εξελιξη, ερευνα, εταιρεία, ζητα, ζωης, υφυπουργος, ιδρυμα, ιλχάν αχμέτ, κινηση, κυκλος, μικρο, ομαδα, ονομα, παα, παιδια, παρουσιαση, πετριδης, πρωι, σαββατο, σεμιναρια, συγκεκριμένο, συζητηση, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχολειο, τμημα, φορα, ωρες, alzheimer, απο δευτερα, εφαρμογη, εξαγωγες, χωρα, ιουνίου, κρυφα, κυριακη, μια φορα, πληροφοριες, ψυχολογος, τραπεζα, υγειας
Τυχαία Θέματα