Κοζάνη: Το ΣΒΑΚ στο επίκεντρο των Δήμων

10:52 21/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εμπειρία και ο σχεδιασμός της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας από εκπροσώπους Δήμων της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Στην Ημερίδα συμμετείχε και η Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του ΥΠΕΝ κ Καλλιόπη Παπαδάκη, όπου παρουσίασε τις καλές πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί στην χώρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η κα Παπαδάκη μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία καθώς και στα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά τους κουμπαράδες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Δημοτικές Αρχές ώστε να αλλάξουν το τοπίο των πόλεων τους, προβάλλοντας τα χαρακτηριστικά τους και μετατρέποντας τα μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα. Η Εθνική συντονίστρια τόνισε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις δράσεις που υλοποιεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αρχών και πολιτών για την προώθηση της κοινωνικής οικονομικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για το ΣΒΑΚ που κατασκευάζεται πλέον στην πόλη της Λάρισας, όπως παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Κινητικοτητας Δημήτρης Μαβίδης. Ο σχεδιασμός η πεζοδρόμηση και η κουλτούρα των δημοτών που έχει αναπτυχθεί στους Δήμους Δράμας και Καρδίτσας παρουσιάστηκε επίσης από την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκη Καρατζόγλου και την Λαμπτινή Παρθένη αντίστοιχα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα