ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 10-01-2017

11:36 10/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν λειτουργούν ούτε σήμερα τα σχολεία της Ροδόπης-Ξάνθης

Δεν λειτουργούν ούτε σήμερα τα σχολεία της Ροδόπης και της Ξάνθης. Ωστόσο οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εξακολουθούν και σήμερα οι αρνητικές θερμοκρασίες στη Ροδόπη και σε ολόκληρη την περιφέρεια ΑΜ-Θ, της τάξης από -8 έως και -15 βαθμούς Κελσίου, στις ορεινές περιοχές.
Σε ότι αφορά τη Ροδόπη αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από

το 2ο χλμ Σάντας -Κέχρου και το 9ο Νέας Σαντας- Σπάπκας και στον ορεινό όγκο του Δήμου Αρριανών. Επίσης προσοχή χρειάζεται στη διελευση των ιρλανδικών διαβάσεων.
Στην Ξάνθη, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 4ο χλμ εθνικής οδού Ξάνθης Σταυρούπολης Δράμας και επαρχιακό δίκτυο πρώην Δήμου Σταυρούπολης. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται από το 4ο χλμ Ξάνθης- Εχίνου, Ξάνθης- Αγίου Κωνσταντίνου και επαρχιακό δίκτυο Δήμου Μύκης. Αλυσίδες απαιτούνται και σε Οικισμούς του Δήμου Αβδηρων και Δήμου Τοπείρου.
Στη Δράμα, αλυσίδες απαιτούνται στο τμήμα Σιδηρόνερο -Σκαλωτή καιΒώλακα- Φαλακρού.
Στον Έβρο απαιτούνται αλυσίδες στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο κυρίως στον Βόρειο Έβρο.
Στην Καβάλα και εκεί απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια από το λιμάνι του Πρίνου.
Όλα τα μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, βρίσκονται επι ποδός για τον καθαρισμό των Δρόμων, αλλά και για ρίψεις αλατιού, προκειμένου να μείνει καθαρό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Κλειστό και το ΔΠΘ

Με απόφαση του Πρύτανη του ΔΠΘ Καθ. Κ. Αθανασίου Καραμπίνη στο ΔΠΘ αναστέλλεται το εκπαιδευτικό έργο έως 11 Ιανουαρίου!

Αναβολή μαθημάτων στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες

Με απόφαση του Διευθυντή του Παραρτήματος κ. Καραφύλλη Αθανάσιου το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες δε θα λειτουργήσει και σήμερα, Τρίτη 10-1-2017 λόγω παγετού.
Για τις επόμενες μέρες μαθημάτων της εβδομάδας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Χωρίς ρεύμα η Κάτω Βυρσίνη

Συνηθισμένοι στο χιόνι και τις άσχημες καιρικές συνθήκες δηλώνουν στην ΕΡΑ Κομοτηνής οι κάτοικοι της περιοχής Κέχρου και Οργάνης του δήμου Αριαννών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Κέχρου Χασεκί Αλή το θερμόμετρο χθες έδειξε -8 αλλά η κακοκαιρία άφησε το πέρασμά της αφήνοντας χωρίς ρεύμα για 3 μέρες την Άνω Βυρσίνη ενώ ακόμη παραμένει χωρίς ρεύμα η Κάτω Βυρσίνη καθώς χάλασε ένας μετασχηματιστής της ΔΕΗ και η προσπέλαση μέχρι το χωριό είναι δύσκολη.
Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στον Κέχρο σύμφωνα με τον κ Ισμαήλ αντιδήμαρχο Οργάνης.
Το θερμόμετρο στον Κέχρο άγγιξε τους -14 ενω κι όπως λέει ο κ Ισμαήλ είχε πολλά χρόνια να κάνει τέτοιο κρύο το πριν από λίγα χρόνια είχε αγγίξει τους-16 που είναι και η μικρότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στον Κέχρο.

«Προστασία αστέγων τις ημέρες επικράτησης συνθηκών ψύχους»

Παρατείνει έως και την Παρασκευή 13-1-2017 το σχέδιο δράσης φιλοξενίας αστέγων, ο Δήμος Κομοτηνής.
Η προσωρινή φιλοξενία των αστέγων θα γίνεται σε αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ Δήμου Κομοτηνής, Φιλίππου 2-4, επί 24ώρου βάσεως, με διαθεσιμότητα επαρκούς αριθμού κλινοσκεπασμάτων, υπνόσακων, καθώς και τη δυνατότητα διάθεσης ζεστών ροφημάτων.
Επίσης θα γίνεται ενημέρωση και διασύνδεση με το κέντρο σίτισης του Δήμου, καθώς και με υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Τέλος ορίζεται ως υπεύθυνη για το συντονισμό της δράσης, την προϊσταμένη του Α’ ΚΑΠΗ του ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής, Παπανικολάου Αναστασία κιν. 6974988106 και ως αναπληρώτρια την προϊσταμένη προγραμμάτων του ΚΕΜΕΑ, Τσάτσικου Αρχοντούλα, κιν. 6936817522.

Πρωτογενής Τομέας

Σε επιφυλακή Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΛΓΑ για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που το τελευταίο διάστημα πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας, μετά από εντολή του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου το σύνολο των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν όποια προβλήματα προκύψουν.
Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσουργοί που έχουν υποστεί ζημιές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες καλούνται να έρθουν σε επικοινωνία με τους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α. στο δήμο που ανήκει η πληγείσα καλλιέργεια προκειμένου να επισπευτεί η εκτιμητική διαδικασία.

Πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ότι για το υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» παρατείνεται η ημερομηνία οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) μέχρι 16/1/2017. Επίσης παρατείνεται η ημερομηνία προσκόμισης του φυσικού φακέλου σε έντυπη μορφή, στις οικείες ΔΑΟΚ, μέχρι τις 30 Ιαν 2017.

Υγεία

Έξαρση σε ιώσεις και γαστρεντερίτιδα στην Ξάνθη

Με φόρτο εργασίας υποδέχθηκαν το 2017 οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ξάνθης τη νέα χρονιά αφού η έξαρση της γρίπης και της γαστρεντερίτιδας οδήγησαν τουλάχιστον μόνο την περασμένη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 300 πολίτες στα επείγοντα περιστατικά.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης, Αχιλλέας Γερόπουλος, έκανε την επισήμανση αυτή και παράλληλα απήυθυνε και έκκληση στους ασθενείς, ότι πρώτα πρέπει να περάσουν από τα κέντρα υγείας των περιοχών τους όσοι μπορούν να κρατηθούν στα κέντρα υγείας και μετά να έρθουν στο νοσοκομείο ,για να μπορέσει να υπάρχει ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και να μην σχηματίζονται ουρές .
Εξ άλλου ο κ. Γερόπουλος κάνοντας και το απολογισμό της χρονιάς που πέρασε τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από την λειτουργία του Νοσοκομείο Ξάνθης στην χρόνια που πέρασε, κατάφεραν να κλείσουν της κενές θέσεις με επικουρικούς γιατρούς, έχουν γίνει προσλήψεις προσωπικού και πληρώνονται και όλες οι υποχρεώσεις του Νοσοκομείου προς τους ιδιώτες.
Τόνισε ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα λειτουργίας των ΕΚΑΒ και θα υπάρχει μια συνάντηση άμεσα με την προϊσταμένη του ΕΚΑΒ, προκειμένου να επιλυθούν τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν.

Οι Γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης καταγγέλλουν επιθέσεις στα Επείγοντα Περιστατικά

Επιθέσεις από ασθενείς και συγγενείς στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου της Ξάνθης σε βάρος του προσωπικού καταγγέλλει η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ξάνθης, με ανακοίνωσή της που αναφέρει πως:
«Η ΕΙΝΟΚΥΞ συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ξάνθης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και την απόπειρα βιαιοπραγίας ενάντια σε γιατρούς κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους που συνέβησαν πρόσφατα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Ξάνθης. Οι Γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούν στην μεγάλη προσέλευση ασθενών στο ΤΕΠ και είναι απαράδεκτο, είναι πραγματικά ντροπή κάποιοι να δημιουργούν πρόβλημα διεκδικώντας βίαια και αυθαίρετα προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση.
Η ΕΙΝΟΚΥΞ ζητά υπομονή από τους πολίτες», τονίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση των Γιατρών της Ξάνθης.

Κόμματα

Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με δημάρχους Ξάνθης και Μύκης
Με τους Δημάρχους Ξάνθης και Μύκης συναντήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδης και Στογιαννίδης στα πλαίσια των αποφάσεων που ελήφθησαν για εξωστρέφεια όπου συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα αλλά και ευρύτερα ζητήματα όπως θέματα προσωπικού και στελέχωσης των δήμων.

Απάντηση Τόσκα σε ερώτηση του Δ. Κυριαζίδη

Απάντηση δόθηκε στην ερώτηση του Αν. Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Τόσκα, για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.
Από την συνημμένη απάντηση διαφαίνεται ότι δε δύναται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης χρήσης του ακινήτου μέχρι την έκδοση των απαραίτητων εγκυκλίων, χωρίς να αναφέρεται το πότε θα εκδοθούν αυτές παραπέμποντας το όλο θέμα στις καλένδες.

Αυτοδιοίκηση

Συνεργασία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τα αδέσποτα

Καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία της Ξάνθης ξεκινά η αρμόδια υπηρεσία μετά από σύμβαση που υπογράφηκε με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον δήμο Ξάνθης και ειδικότερα την αρμόδια αντιδημαρχία.
Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισε πως το σκυλί είναι μια σοβαρή ευθύνη την οποία δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουμε εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Διαφορετικά το μόνο που κάνουμε είναι να δημιουργούμε πρόβλημα στην πόλη και κατ’ επέκταση σε εμάς και στα παιδιά μας.

Επιστολή στον Υπουργό για τα αδέσποτα

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου για το ζήτημα των αδέσποτων σκύλων απέστειλε η Δημοτική Παράταξη «Σπάρτακος». «Τα ίδια τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών παραβιάζονται καθημερινά με τρόπο αδιανόητο, με περιορισμό των κινήσεών τους, με τον μόνιμο φόβο και με σοβαρούς τραυματισμούς» αναφέρεται στην επιστολή και σημειώνεται πως «είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη να πράξετε κάτι ως Υπουργείο, η μετάθεση των ευθυνών στους δήμους (που πάνε κατηγορούμενοι στα δικαστήρια) δεν είναι λύση».

Πολιτισμός

Η νεότερη ιστορία της Ξάνθης σε μια βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό της Παλαιάς Πόλης

Πρόγραμμα γνωριμίας με την Ξάνθη, την ιστορία και τον πολιτισμό της έχει οργανώσει το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.
Στάσεις σε επιλεγμένα σημεία και αφήγηση της νεότερης ιστορίας της πόλης όπως αυτή παρουσιάζεται από την αρχιτεκτονική και τα άλλα στοιχεία που αποκαλύπτονται στον επισκέπτη. Η διαδρομή περίπου είκοσι λεπτών καταλήγει στο μουσείο. Στον πολυχώρο του μουσείου ολοκληρώνεται η αφήγηση και ο επισκέπτης έχει πια μια συνολική εικόνα για την πόλη και τα στοιχεία (κοινωνικά, οικονομικά, θρησκευτικά) που διαμόρφωσαν τη νεότερη ιστορία μας. Τέλος, αφού οι επισκέπτες ξεναγηθούν και στον αύλειο χώρο του μουσείου και ενημερωθούν για τα χαμάμ και τον τρόπο χρήσης τους, περιηγούνται στους χώρους του μουσείου. Το κόστος είναι 2€ το άτομο και συμπεριλαμβάνει και την είσοδο στο μουσείο.

Το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ σε συνεργασία
με το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ TRAVEL διοργανώνει εκδρομή στο
« Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης» στις
4 Φεβρουαρίου για την παρακολούθηση της
παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μίμης Ντενίση
Μόνο με 39 € (Εισιτήριο + Μεταφορά)
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 25310 84040

Σύλλογοι

Τρόφιμα σε οικογένειες μοίρασαν ο πολιτιστικός σύλλογος των Κατασκηνωτών μαζί με το δεύτερο σύστημα προσκόπων Ξάνθης
Τρόφιμα σε οικογένειες που είχαν ανάγκη και τις οποίες υπέδειξε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Ξάνθης, μοίρασε και φέτος η κατασκήνωση της Αγάπης που για μία ακόμη χρονιά υλοποίησε ο πολιτιστικός σύλλογος των Κατασκηνωτών μαζί με το δεύτερο σύστημα προσκόπων Ξάνθης.

Αστυνομικό Δελτίο

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών

Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜ-Θ
Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2016, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης:
Συνελήφθησαν συνολικά 211 άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και Ειδικών Ποινικών Νόμων, 41 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και 346 μη νόμιμοι μετανάστες, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, σχολεια, χλμ, ξανθη, δραμα, καβαλα, δπθ, ασπαιτε, νέα, ερα, δεη, καπη, ελγα, εκαβ, αυθαιρετα, συριζα, λύση, δημοκριτειο, travel, θεσσαλονικη, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, τελος ακινητων, αυθαιρετα παραταση, Καλή Χρονιά, αστυνομικο τμημα, βιβλιοπωλείο, βουλευτες, χιονι, ημερομήνια, δημοκριτειο, ασπαιτε, αχιλλεας, γαστρεντεριτιδα, δπθ, εκαβ, ελγα, θεμα, προγραμμα, τηλεφωνο, ωρα, ανθρωπινα δικαιωματα, αρχιτεκτονικη, ατομο, αφηγηση, γινει, γινεται, γιατροι, δευτερο, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, διοικητης, δρομολογια, δικτυο, δοθηκε, αιθουσα, υπαρχει, εκπαιδευση, ενημερωση, εξυπηρετηση, εξωστρεφεια, επικοινωνια, ερα, εσωτερικων, ευθυνη, ζητα, χαμαμ, ιδια, εικοσι, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπομονη, ισμαηλ, εικονα, ιστορικο, ιωσεις, καπη, κελσιου, λειτουργια, μεγαρο μουσικης, μιμης, μικρο, μορφη, νικο, ντροπη, ουσιαστικα, παιδια, υπογραφη, προβληματα, πρινου, προσληψεις, ρευμα, ριψεις, σαπες, σχεδιο, τμημα, τριτη, χλμ, ανηκει, δικαιωματα, εκδρομη, ενωση, εθνικο, χωρα, υπουργειο, κωνσταντινου, μεινει, νοσοκομειο, ογκο, travel, θεματα, θερμομετρο, θερμοκρασια, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα