Δυτική Μακεδονία: Αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας- Κλειστά και αύριο Τετάρτη τα σχολεία

11:33 10/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αρκετά προβλήματα λόγω του παγετού σε συνδυασμό με την χιονόπτωση που συνεχίζεται σε όλη την Δυτική Μακεδονία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Αναλυτικότερα σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό

που διατρέχει την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά. Στο Νομό Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του διεξάγεται κανονικά, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 15ο χλμ. έως το 30ο χλμ. της Εθνικής Οδού Γρεβενών – Τρικάλων, από το 32ο χλμ. έως το 52ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ελασσόνας – Δεσκάτης – Καλαμπάκας, από το 4ο χλμ. έως το 8ο χλμ. της επαρχιακής οδού Δεσκάτης – Καρπερού, από το 13ο χλμ. έως το 54ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 13ο χλμ. έως το 45ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Βασιλίτσας, από το 13ο χλμ. έως το 43ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Περιβολίου, από το 20ο χλμ. της επαρχιακής οδού Κηπουρείου – Ιωαννίνων (μέσω Μηλιάς Μετσόβου) έως τα όρια με την Π.Ε. Ιωαννίνων καθώς και σε ολόκληρο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου Δεσκάτης.

Στα ορεινά του Δήμου Βοίου παρουσιάστηκαν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές κοινότητες καθώς έσπασαν βρύσες και σωλήνες με τα συνεργεία του Δήμου να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση τους. Προβλήματα υδροδότησης παρουσιάστηκαν για τον ίδιο λόγο στον οικισμό των Λαζαράδων στο Δήμο Σερβίων-Βελβενδού που έχει πρόβλημα με την παρουσία νιτρικών στα νερά, οικισμός στον οποίο ο Δήμος χορηγεί στους κατοίκους εμφιαλωμένο νερό.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο στο Δήμο Βοίου τα μηχανήματα καταβάλλουν προσπάθεια να ανοίξουν τον δρόμο προς απομακρυσμένους οικισμούς όπως τον Βυθό στην περιοχή του Πενταλόφου, ενώ ανοίγει σταδιακά και ο δρόμος προς τον οικισμό του Φρουρίου στο Δήμο Σερβίων Βελβενδού.

Εν τω μεταξύ κλειστά παραμένουν για δεύτερη μέρα σήμερα Τρίτη τα σχολεία στη Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις των Δημάρχων ανά περιοχή. Στο μεταξύ με απόφαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοζάνης Γιώργου Βαλαή τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο Τετάρτη στους Δήμους Βοΐου, όπου και οι υπηρεσίες του Δήμου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους μια ώρα αργότερα, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και στο Δήμο Σερβίων Βελβενδού με απόφαση του Δημάρχου.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα