Αθώος δήλωσε ο Σύρος – Αποφασίστηκε η έκδοσή του στο Βέλγιο

19:45 14/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αθώος δήλωσε στον Εισαγγελέα, ο 51χρονος Σύριος που συνελήφθη στον Αποκόρωνα Χανίων, αφού σε βάρος του εκκρεμμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μετά από βελγικό αίτημα. Ωστόσο, Εισαγγελλέας και Ανακριτής, αποφάσισαν την΄έκδοσή του.

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει το γεγονός της επαναδιατύπωσης του αστυνομικού δελτίου. Στο πρώτο, η ακριβής διατύπωση ως προς τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο συλληφθέντας ήταν: «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων εντός εδάφους Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράνομη

διακίνηση ατόμων και πλαστογραφία», στο δεύτερο , οι κατηγορίες αναφέρουν ότι κατηγορείται για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παροχή βοήθειας για παράνομη είσοδο ατόμων και διαμονή, πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων και εμπορία πλαστών-παραποιημένων εγγράφων».

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο και συμμετέχει στο Ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της αστυνομίας που πραγματοποιείται από το πρωί. Ο κ. Τσουβάλας ανέφερε ότι δεν προκύπτουν θέμα “άμεσης εμπλοκής» του συλληφθέντα σε τρομοκρατική πράξη και -ως εκ τούτου- η ΕΛΑΣ όφειλε να στείλει επαναδιατυπωμένο το σχετικό δελτίο τύπου. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του ΓΓ του Υπουργείου Ποστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη. Στο θέμα παρενέβη και ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος απευθύνθηκε στους παρόντες δημοσιογράφους σε αυστηρό τόνο: “Από την μια θέλετε να υπάρχει τουρισμός στο νησί και από την άλλη βάζετε εύκολα την ταμπέλα της τρομοκρατίας”!

Keywords
Τυχαία Θέματα