Βόλος: Τα στοιχεία 10 ετών καταχωρήσεων στα ΜΜΕ έδωσε η δημοτική αρχή

19:36 14/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η δημοτική αρχή παρέδωσε σήμερα μόνο στους επικεφαλής των μειοψηφιών και όχι σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τα στοιχεία για τις καταχωρήσεις και τις διαφημίσεις που έκανε ο δήμος τα τελευταία 10 χρόνια στα ΜΜΕ και τα οποία είχε ζητήσει η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης».

Ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θ. Θεοδώρου, εξήγησε ότι τα στοιχεία αφορούν και το δήμο και τα Νομικά πρόσωπα και εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα. Γι αυτό το λόγο εξήγησε δεν τα δημοσίευσε η δημοτική αρχή. Μάλιστα κατέστησε υπεύθυνες τις μειοψηφίες για

τυχόν δημοσίευση των στοιχείων. «Αυτή η κίνηση δείχνει πόσο διαφορετικοί είμαστε. Θα μπορούσε και η προηγούμενη Δ.Α. να κάνει αυτή την κίνηση. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Θα δείτε τις διαφορές και τι χρήματα μοιράστηκαν και σε ποιους το 2014 την περίοδο της προεκλογικής περιόδου. Θα τα δείτε όλοι. Έχετε την ευθύνη εσείς πλέον. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα».

Η Φωτεινή Κοκκινάκη, μία εκ των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, ζήτησε και οι ανεξάρτητοι να λάβουν γνώση των στοιχείων για να λάβει την απάντηση ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ο Κ. Γαργάλας έθεσε θέμα ηθικής και επισήμανε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι αντιμετωπίζονται άλλοι ως φερέγγυοι και άλλοι ως αφερέγγυοι. Ο κ. Θεοδώρου του απάντησε ότι θα ερωτηθεί η Νομική Υπηρεσία και ανάλογα θα πράξει με τον κ. Γαργάλα να απαντά ότι αυτό που κάνει η δημοτική αρχή αποτελεί αδίκημα.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος υπογράμμισε ότι τα στοιχεία αυτά, είναι στη διάθεση του κάθε δημοτικού συμβούλου αλλά στο γραφείο του και σύμφωνα με τη νομοθεσία, μπορούν να δοθούν μόνο στους επικεφαλής, ενώ οι σύμβουλοι μπορούν να τα δουν και να λάβουν γνώση στο γραφείο του κ. Πέγιου.

Η Νατάσσα Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» επισήμανε ότι η παράταξη περιμένει απαντήσεις στην επερώτηση που έχει καταθέσει, και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι κάνει σπέκουλα με το συγκεκριμένο θέμα. Ο Μιχ. Μιτζικός ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να αναφέρει όσα στοιχεία μπορεί για το θέμα για να λάβει την απάντηση από τον κ. Μουλά ότι μπορεί να πληροφορηθεί για όλα στον απολογισμό που θα γίνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στο Αχίλλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα