ΕΡΤ Χανίων – Τάσος Βάμβουκας: Κρίσιμα θέματα του Δήμου στη συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη (audio)

11:40 18/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον υπουργό Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη θα συναντηθεί στις 11:30 το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι σημαντικά θέματα του Δήμου, αρμοδιότητας του Υπουργού. Το πρώτο θέμα είναι η προσπάθεια για τη δημιουργία δέκα νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο, αφού υπάρχουν σχολεία που στεγάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος

Τάσος Βάμβουκας. Η πιο πρακτική και άμεση λύση είναι η συγχρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα, τόνισε ο κ. Βάμβουκας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος έχει ήδη καταθέσει σχετικό αίτημα στην αρμόδια Γραμματεία.

Παράλληλα θα συζητηθεί η ανάπλαση και η ενοποίηση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας με τον Δημοτικό Κήπο Χανίων. Σε αυτό το σύνολο σχεδιάζουμε να συμπεριλάβουμε τους υπό κατάρρευση σήμερα ιταλικούς στρατώνες, τόνισε ο Δήμαρχος για να συμπληρώσει ότι στον ίδιο χώρο θα εγκατασταθεί και η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας θα θέσει το θέμα της άμεσης επέκτασης του κυττάρου υγειονομικής ταφής στην Κορακιά, προκειμένου να μη δημιουργηθεί ένας νέος «μίνι Κουρουπητός». Τέλος, στη συνάντηση θα συζητηθεί η δημιουργία ενός περιφερειακού δρόμου που θα συνδέει την περιοχή της Νέας Κυδωνίας από τον κόμβο Βαμβακόπουλου μέχρι τη Σούδα, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Βάμβουκας:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα