ΕΡΤ Χανίων – Αντ. Μπαλωμενάκης: Προβλήματα στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων (audio)

13:06 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενώ πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης του 2016 πολλοί κτηνοτρόφοι – παραγωγοί κατά την προσέλευση τους στους κατά τόπους πιστοποιημένους φορείς ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης διαπιστώνουν ότι τα επιλέξιμα βοσκοτόπια μειώθηκαν επειδή άλλαξε το χαρτογραφικό υπόβαθρο τα έτη 2013-2014, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Έτσι, παρουσιάζονται

καθυστερήσεις και αρνήσεις πληρωμών που φτάνουν σε σημαντικό μέρος των όσων δικαιούνται. Προβλήματα επίσης έχουν προκύψει ακόμα και στην κατανομή των ενισχύσεων. Οι κτηνοτρόφοι δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση καθότι η κατανομή είχε γίνει από τους Δήμους με βάση τα ποσοστά των επιλέξιμων εκτάσεων των ενοτήτων, τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης, για να συμπληρώσει: Το αίτημα των κτηνοτρόφων είναι να παραμείνουν οι επιλέξιμες εκτάσεις σύμφωνα με το χαρτογραφικό υπόβαθρο του 2015 και παράλληλα να γίνει ανακατανομή βοσκοτόπων για το έτος 2013 και 2014 σε όσους δεν ενεργοποιούν τα δικαιώματά τους για τα έτη αυτά στη μορφή που έγινε και το 2015. Έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό για ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις για τα παραπάνω θέματα, που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της κτηνοτροφίας στην Κρήτη.

Το Υπερταμείο και τα ακίνητα του Νομού Χανίων

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χανιώτης βουλευτής αναφέρθηκε στο περίφημο «Υπερταμείο», με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με το ακίνητο των Τάφων των Βενιζέλων. Ο κ. Μπαλωμενάκης μίλησε για ανάγκη ευρύτερης ενημέρωσης αλλά και κοινωνικού διαλόγου πάνω στις ομοιότητες και διάφορες που έχει το νέο ταμείο από το ΤΑΙΠΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα