ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 22-05-2018

08:40 22/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

ΔΠΘ
Πέντε υποψηφιότητες για τις πρυτανικές εκλογές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Πέντε ακαδημαϊκοί του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διεκδικούν σήμερα στις εκλογές, να αναλάβουν τη διοίκηση του ακριτικού Ιδρύματος από τη θέση του πρύτανη.
Πεντακόσια τέσσερα μέλη ΔΕΠ καλούνται να εκλέξουν τη νέα

διοίκηση του Πανεπιστημίου, ενώ κατά 20% θα συνυπολογισθεί η ψήφος επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.
Ειδικότερα υποψηφιότητα για τη θέση του πρύτανη υπέβαλαν οι καθηγητές ,Βασίλειος Τσαουσίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Παντελής Μπότσαρης, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Χρήστος Καραγιάννης, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Γεώργιος Κολιός, Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής.

Εννέα υποψηφιότητες για τέσσερις θέσεις αντιπρυτάνεων για τις πρυτανικές εκλογές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Για τη θέση των τεσσάρων αντιπρυτάνεων υπέβαλαν υποψηφιότητα εννέα μέλη ΔΕΠ .Τρεις συνολικά είναι οι γυναικείες υποψηφιότητες, με δύο από αυτές να προέρχονται από την Κομοτηνή.

Άκρως επιτυχημένο το 26ο Διεθνές Συνέδριο ΤΕΦΑΑ

Επτακόσιοι εγγεγραμμένοι σύνεδροι παρακολούθησαν, στο πλαίσιο του 26ου διεθνούς συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ, καταξιωμένους επιστήμονες-ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό, που πλαισίωσαν τις 6 στρογγυλές τράπεζες, τα 7 σεμινάρια του συνεδρίου, το 1ο Φόρουμ Αθλητικής Επιστήμης και την Επιστημονική Ημερίδα Επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα με αυτές τις δράσεις, παρουσιάστηκαν σε κατάμεστες αίθουσες συνολικά 227 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, με ερευνητικές εργασίες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Δ.Π.Θ. αλλά και άλλων Ιδρυμάτων. Το μήνυμα που εκπέμφθηκε στους φοιτητές είναι πως, μετά τις σπουδές τους, μπορούν να θέσουν και να πετύχουν πιο υψηλούς στόχους, ακολουθώντας το παράδειγμα των προσκεκλημένων επιστημόνων.
Ένας θεσμός που επίσης συνδέει τους αποφοίτους με το Πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση με την πόλη της Κομοτηνής και αγκαλιάζεται από το συνέδριο, είναι η συνάντηση-αποφοίτων του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ, που πραγματοποιήθηκε για 11η φορά φέτος, φέρνοντας κοντά τους αποφοίτους του 1998. Την επιτυχία του συνεδρίου συμπλήρωσε η δρομική διοργάνωση της Κομοτηνής το KOMORUN.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αντώνης Καμπάς, υπογράμμισε πως ο όρος πρωτοπορία χαρακτηρίζει και θα χαρακτηρίζει όλα τα Συνέδρια του ΤΕΦΑΑ. Για το επόμενο συνέδριο, στάθηκε στο κομμάτι της Υγείας, όπου που θα δοθεί έμφαση.

Εκδήλωση του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας

Tο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει αύριο και στις 19:00 Συμπόσιο προς τιμήν του ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου και επίτιμου διδάκτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Κεντρικό Αμφιθέατρο στην Κομοτηνή.

ΤΕΕ
Η πολιτεία δεν εγκρίνει την προγραμματική για την πραγματογνωμοσύνη στη γέφυρα Κομψάτου

Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον, το οποίο πέρασε στη δεύτερη φάση και οι ημερομηνίες τρέχουν για την λήψη ή μη δανείου από τις τράπεζες.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Θράκης, Αργύρης Πλέσσιας.
Εξ άλλου για το θέμα της γέφυρας του Κομψάτου, που είχε καταρρεύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Πλέσσιας τόνισε πως ακόμα η πραγματογνωμοσύνη που είχε ζητηθεί από την Περιφέρεια για την διερεύνηση των αιτίων της πτώσης της γέφυρας σε τεχνικό επίπεδο, δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν υπάρχει η έγκριση από την πολιτεία.
Όπως επεσήμανε ο κ. Πλέσσιας επιλέχθηκε να ακολουθηθεί το μοντέλο συνεργασίας των φορέων για το γεφύρι της Πλάκας στην Ήπειρο. Να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία, μεταξύ του Δήμου, της περιφέρειας και του ΤΕΕ, κάτι που δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η κατασκευή της γέφυρας.

Κόμματα
Χώρος προσευχής στο Νοσοκομείο Ξάνθης για τους μουσουλμάνους

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σημειώνει το αίτημα να υπάρχει ένας χώρος προσευχής για θρησκείες πλην της χριστιανικής μέσα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπως συμβαίνει επί χρόνια σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Το αίτημα είχε υποβληθεί το 2015 στην προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης – που είχε οριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση- και είχε γίνει δεκτό από το τότε Δ.Σ.
Πρόσφατα το αίτημα ενεργοποιήθηκε και ζητήθηκε η έγκριση της αρμόδιας 4ης ΥΠΕ, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι ο ίδιος φρόντισε να συζητήσει το θέμα με το Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμων, ο οποίος έδωσε τη συγκατάθεσή του.

Σύμφωνα με τον Χ. Ζεϊμπέκ δεν πρόκειται για κάποιο τέμενος αλλά για ένα μικρό δωμάτιο διαστάσεων 1×2 μέτρων, όπου μπορεί να προσεύχεται κάποιος μουσουλμάνος συμπολίτης για τον ασθενή του, αλλά ίσως και πιστός άλλης θρησκείας.

Πρωτογενής Τομέας
Στην Δράμα η 4η Συνέργεια ΑΜ-Θ αρχές Ιούνη

Στην Δράμα θα διεξαχθεί στις αρχές Ιούνη η 4η Συνέργεια ΑΜ-Θ, όπου παραγωγοί, μεταποιητές, εστιάτορες και Ξενοδόχοι, θα συναντηθούν, προκειμένου να διερευνήσουν πεδία συνεργασίας, στη βάση της διασύνδεσης του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα.
Στόχος επίσης της ΣΥνέργειας είναι η ανάδειξη και η διακίνηση των προϊόντων που παράγονται μεταξύ των 5 νομών της ΑΜ-Θ.
Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο σχέδιο του αείμνηστου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργου Παυλίδη, οποίος θεωρούσε πως το αναπτυξιακό μοντέλο της ΑΜ-Θ, μπορεί να στηριχθεί στο τρίπτυχο, Πρωτογενής Τομέας-Τουρισμός- Πολιτισμός.

Παράταση έως τις 15 Ιούνη της υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες αγρότες για την ομαλή υποβολή των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης για το έτος 2018, υποστήριξε στην Ε. Ένωση την παράταση της τελικής ημερομηνίας υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έως την 15η Ιουνίου 2018.
Στο πλαίσιο αυτό, ψηφίστηκε πρόσφατα ομόφωνα Εκτελεστικός Κανονισμός από την αρμόδια επιτροπή της Ε. Επιτροπής, με τον οποίο παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ΕΑΕ έως την 15η Ιουνίου.

Αυτοδιοίκηση-Τουρισμό
Αναπλάθεται το οικοτουριστικό πάρκο Φαναρίου Ροδόπης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, η ανάπλαση και ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών του οικοτουριστικού πάρκου στο Φανάρι Ροδόπης, προϋπολογισμού 2.359.950 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ 2014-2020.
Το έργο αφορά την περιοχή όπου βρίσκονται τα ακίνητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Φανάρι Ροδόπης, τα οποία διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).
Το έργο προβλέπει την αποκατάσταση του υπάρχοντος κτιριακού συγκροτήματος και των υποδομών του καθώς και την κατασκευή νέων υποδομών που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του οικοτουριστικού πάρκου.
Παράλληλα, θα γίνουν φυτεύσεις κατά μήκος της επαρχιακής οδού, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κέντρου υποδοχής, παρεμβάσεις προστασίας και εμπλουτισμού της βλάστησης, σχεδιασμός περιηγητικών διαδρομών για τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον και τοποθέτηση πινακίδων με πληροφορίες για τον υδροβιότοπο της περιοχής.

Διανομή αγαθών στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ στην Ξάνθη

Ο Δήμος Ξάνθης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», πραγματοποιεί διανομή αγαθών σήμερα στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ – ΚΕΑ θα ειδοποιηθούν με SMS για να προσέλθουν στο σημείο διανομής.

Έργα ασφαλτόστρωσης στο Δήμο Κομοτηναίων

Από το Δήμο Κομοτηναίων γίνεται γνωστό πως στο πλαίσιο του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 2017» σήμερα και αύριο θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Φαβιέρου, Κίου και της οδού Ξάνθης.

Αυτοδιοίκηση-ΑΜΕΑ
Έκπτωση στα δημοτικά τέλη και στην Ύδρευση στους Δήμους Ξάνθης στους ΑΜΕΑ

Οι Δήμοι Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου στο πλαίσιο της κοινωνικής τους πολιτικής παρέχουν στα άτομα με αναπηρία ή στις οικογένειες που έχουν άτομο με αναπηρία έκπτωση στα δημοτικά τέλη και στην Ύδρευση.
Όσοι είναι ήδη δικαιούχοι αυτών των παροχών, ας επικοινωνήσουν με τα Κέντρα Κοινότητας των αντίστοιχων δήμων και να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την έκπτωση.
Όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση μπορούν να το πράξουν αφού ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσουν από τα Κέντρα Κοινότητας του δήμου είναι δημότες.
Πολιτισμός

10ο Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής στην Ξάνθη

Τo φεστιβάλ ανατολικής μουσικής της ΦΕΞ ξεκινάει το πρόγραμμά του, από το Σάββατο 1 Ιουνίου έως και Κυριακή 13 Αυγούστου 2018 με ένα πλήθος εκδηλώσεων κατά την περίοδο του καλοκαιριού.
Οι εκδηλώσει ς περιλαμβάνουν συναυλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις, παραστάσεις και σεμινάρια που αναδεικνύουν την μακραίωνη συγγένεια μουσικών και όχι μόνο παραδόσεων του τόπου, με αντίστοιχες της Ανατολής. Τραγούδια που δίνουν την πλούσια εικόνα της πολυπολιτισμικής περιοχής μας.
Την μουσικολογική τεκμηρίωση της συγγένειας των παραδόσεων της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής μεσογείου συνεχίζουν τα σεμινάρια τροπικότητας, ρυθμολογίας και ανατολικών οργάνων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Παράλληλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, γίνονται παρουσιάσεις, στοιχείων ιστορίας και των ιδιαιτεροτήτων των κατοίκων της περιοχής, όπως Μικρασιατών, Αρμενίων, Ποντίων κ.ά και εκδηλώσεις που συμπληρώσουν την προσπάθεια να αποτυπωθεί μια συνολικότερη εικόνα της καθ’ ημάς Ανατολής.

20 χρόνια λειτουργίας του ΙΘΤΠ στην Ξάνθη

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά και εφήβους που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων συνεχούς παρουσίας του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της Ξάνθης αλλά και της Θράκης γενικότερα.
Τα έργα θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από την καλλιτεχνική επιτροπή και θα βαθμολογηθούν ανά τομέα και βαθμίδα εκπαίδευσης.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί έκθεση όλων των έργων που συμμετείχαν.
Μετά το πέρας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των νικητών ανά κατηγορία και θα δοθούν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δημήτρης Σβυντρίδης Δ/ντης του Φεστιβάλ λίμνης Πλαστήρα


Μεγάλη τιμή για τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, Κομοτηναίο Δημήτρη Σβυντρίδη, που θα είναι Επίσημος Προσκεκλημένος, στο μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ευρώπης, 10-12 Ιουλίου 2018, στη Λίμνη Πλαστήρα, στο Ξενοδοχείο Nevros, στο Νεοχώρι.
Πρόκειται για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, που έχει συνολικά φιλοξενήσει, πάνω από 1.100 κιθαριστές, στα 5 χρόνια ύπαρξης του.
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας. Το Φεστιβάλ διοργανώνετε από το Ξενοδοχείο Nevros, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, πρυτανικές εκλογές, εκλογες, δεπ, νέα, κομοτηνη, τεφαα, ελλαδα, τραπεζες, θεσσαλονικη, καλοκαιρι, τεε, συριζα, αλεξανδρουπολη, δραμα, ιουνίου, εοτ, εταιρεία, κεα, sms, αμεα, ξανθη, ert, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, εκλογες 2014, εκλογες 2015, δικαιολογητικα, δημος ξανθης, ημερομήνια, δημοκριτειο, το θεμα, αιτηση, ακινητα, αμεα, δπθ, θεμα, θρησκειες, κεα, λιμνη πλαστηρα, πλαισιο, προγραμμα, τεε, τεφαα, τραγουδια, αναπηρια, ατομο, αφορμη, γεφυρα, γινει, γινεται, γινονται, δεπ, δημος, δυστυχως, διοικηση, δοθει, δρωμενα, δικτυο, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκθεσεις, εργα, επιτυχια, εταιρεία, ετος, εικοσι, διαγωνισμοι, εικονα, κυβερνηση, λειτουργια, ληψη, μηκος, μικρο, ξενοδοχειο, ορος, παιδια, πεδια, περιβαλλον, πολιτεια, πρυτανικές εκλογές, πρωτοπορια, σαββατο, σεμιναρια, σχεδιο, τιμη, τμημα, τουρισμος, υδρευση, φαναρι, φεστιβαλ, φυσικο, φορα, χρηστος, δημοτικα, δωματιο, εμφαση, εννεα, ενωση, ηπειρο, υπουργειο, ιουνίου, κομματι, κυριακη, νοσοκομειο, πληροφοριες, sms, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα