Κομοτηνή:22-5-2018 Πρωινή Ενημέρωση

06:46 22/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρυτανικές εκλογές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Διεξάγονται σήμερα οι πρυτανικές εκλογές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης. Οι Υποψηφιότητες για το αξίωμα του Πρύτανη είναι οι εξής: 1. Κολιός Γεώργιος, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ. 2. Μπότσαρης Παντελεήμων, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

του ΔΠΘ. 3. Πολυχρονίδης Αλέξανδρος, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ. 4. Τσαουσίδης Βασίλειος, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών `Υπολογιστών του ΔΠΘ. 5.Καραγιάννης Χρήστος, Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ Β.

Οι υποψηφιότητες για το αξίωμα του Αντιπρύτανη είναι οι εξής:1. Βαδικόλιας Κωνσταντίνος, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ. 2. Ζησιμόπουλος Αθανάσιος, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ. 3. Μάρης Φώτιος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ. 4. Μιχαλοπούλου Μαρία, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ. 5.Μπούταλης Ιωάννης, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ. 6. Σάββα Αθηνά, Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ. 7. Σανδαλτζόπουλος Ραφαήλ, Καθηγητής του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του ΔΠΘ 8. Σπάρταλης Στέφανος, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ και 9.Γαβριηλίδου Ζωή, Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ.

ΟΑΕΔ-Κοινωφελής: Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για 5.066 θέσεις σε δασαρχεία
Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για 5.066 θέσεις σε δασαρχεία ∆ικαίωµα υ̟ποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την ̟προώθηση της α̟πασχόλησης µέσω π̟ρογραµµάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ ηλικίας άνω των 18 ετών. Ως δυνητικά ωφελούµενοι είναι όσοι γεννήθηκαν ̟πριν την 1/06/2000 και διανύουν το 19 έτος της ηλικίας τους.

Περιφέρεια
Αναπλάθεται το Οικοτουριστικό πάρκο Φαναρίου
Αναπλάθεται το οικοτουριστικό πάρκο Φαναρίου Ροδόπης με πόρους ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η ανάπλαση και ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών του οικοτουριστικού πάρκου στο Φανάρι Ροδόπης, προϋπολογισμού 2.359.950 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Το έργο αφορά στην περιοχή όπου βρίσκονται τα ακίνητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Φανάρι Ροδόπης, τα οποία διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Πολιτική
Γιώργος Πεταλωτής: Υπάρχει ένας οριζόντιος Χρυσαυγητισμός στην κοινωνία μας
«Πραγματική θλίψη προκαλεί αυτό που έγινε. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Το 2010 ζήσαμε πολλές σκηνές βίας, σκηνές προπηλακισμού. Το 2011 ματαιώθηκε παρέλαση στην Θεσσαλονίκη με πρόεδρο τον Παπούλια, κι από κάτω ήταν πλήθος κόσμου. Υπάρχει ένας οριζόντιος Χρυσαυγητισμός στην Κοινωνία μας. Πολλοί από αυτούς που εκδηλώνουν το μίσος τους με υπερβάλλον πάθος μπορεί να ψηφίζουν διάφορα κόμματα, ακόμη και προοδευτικά κι αυτό είναι το ανησυχητικό.» τόνισε ο πρώην Υπουργός Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης
Τα εννέα αιρετά μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης ως εκλέχθηκαν από τις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου 2018, ανέλαβαν με απόφαση του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης κ. Κιατίπη Νικολάου, τις εξής αρμοδιότητες: • Αντιπρόεδρος: Πασχάλης Λύρατζης–Υπεύθυνος Επικοινωνίας • Αντιπρόεδρος: Μιχαηλ Πατεράκης–Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού • Γραμματέας: Χρήστος Παπαχαβιάρης • Ταμίας και Υπεύθυνος Γραφείου: Στέφανος Μήτσιος • Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Φερτούν Χασάν Ογλού • Υπεύθυνη Εκλογικής Ετοιμότητας: Ελένη Σισμάνη • Υπεύθυνη Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων: Δέσποινα Σταμπουλή • Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων: Ελένη Κομματίδου • Υπεύθυνος Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα: Δημήτριος Αραμπατζής

Πρωτογενής τομέας
Πριν το τέλος της ελληνικής κτηνοτροφίας
«Για ακόμη μια φορά σε αδιέξοδο. Σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές για την ελληνική κτηνοτροφία των τελευταίων δεκαετιών. Η ελληνική παραγωγή απροστάτευτη στον ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ των γαλακτοβιομηχάνων και μεταξύ των εμπόρων.» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Π.Αν. Μ. Θράκης. «Το κόστος παραγωγής δυσανάλογο των οικονομικών δυνατοτήτων του Έλληνα κτηνοτρόφου, γίνεται θηλιά που τον πνίγει και τον γονατίζει. Υπερφορολόγηση (άμεση και έμμεση), ασφαλιστικές εισφορές, υψηλά επιτόκια δανεισμού, ζωοτροφές, καύσιμα, ρεύμα, φάρμακα και κάθε είδους εφοδίων, όλα αυξάνονται. Όποιος χρησιμοποιεί μολύβι και χαρτί τα παρατάει και φεύγει.» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επιχειρηματικότητα
GrowYourBusiness
H Ξάνθη και η Λαμία είναι οι δύο επόμενοι σταθμοί των δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων #GrowYourBusiness της COSMOTE, που στόχο έχουν να προσφέρουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε όλη την Ελλάδα, τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζονται ώστε να λειτουργούν πιο αποδοτικά στο digital περιβάλλον. Με δράσεις όπως αυτή, η COSMOTE στηρίζει την πρόοδο των επιχειρήσεων και τη μετάβασή τους στη νέα ψηφιακή εποχή, συμβάλλοντας σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Τα νέα σεμινάρια του GrowYourBusiness θα διεξαχθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στην Ξάνθη.

Παιδεία
Βραβείο για το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Τρίτη φορά που ένα βίντεο της κινηματογραφικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής παίρνει την πρωτιά σε Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Αυτή τη φορά με συμμετοχή όλων των μαθητών δημιουργήθηκε ένα κορεό και στάλθηκε ένα μονόλεπτο μήνυμα κατά του καπνίσματος. Το Πρώτο βραβείο «No smoking story» κερδήθηκε σε διοργάνωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. «Το βραβείο ανήκει σε όλους τους μαθητές μας.» τονίζει ο υπεύθυνος καθηγητής Νεοκλής Λεμονίδης.

Σεμινάριο για εξετάσεις χωρίς άγχος

C

«Η Σχολική Μάθηση και η επιτυχία στις εξετάσεις χωρίς άγχος. Ο ρόλος της οικογένειας και του Σχολείου στη μόρφωση των παιδιών και στις κρίσιμες επιλογές της εφηβείας.» είναι το θέμα του σεμιναρίου διάρκειας: 8 ωρών/ 2 ημέρες των 4 ωρών που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 25 Μαΐου στην Καπναποθήκη Π Καπνεργατών 9.

ΑμεΑ
Εκπτώσεις στα Άτομα με αναπηρία
Οι Δήμοι Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου στο πλαίσιο της κοινωνικής τους πολιτικής παρέχουν στα άτομα με αναπηρία ή στις οικογένειες που έχουν άτομο με αναπηρία έκπτωση στα δημοτικά τέλη και στην Ύδρευση. Όσοι είναι ήδη δικαιούχοι αυτών των παροχών, να επικοινωνήσουν με τα Κέντρα Κοινότητας των αντίστοιχων δήμων και να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν εκ νέου προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την έκπτωση. Όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση μπορούν να το πράξουν αφού ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσουν από τα Κέντρα Κοινότητας του δήμου οπου είναι δημότες. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Κέντρα Κοινότητας του δήμου τους στα τηλ. Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξάνθης 2541027047 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τοπείρου 2541352613 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αβδήρων 2541355530 και 31 και 32.

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Καλλιτεχνικής Δημιουργίας παιδιών και εφήβων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά και εφήβους που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων συνεχούς παρουσίας του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της Ξάνθης αλλά και της Θράκης γενικότερα. Παιδιά και έφηβοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου, συμμετείχαν στον διαγωνισμό με θέρμη, καλλιτεχνική ανησυχία, δημιουργία και έκφραση, δίνοντας το καλύτερο τους εαυτό. Τα έργα θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από την καλλιτεχνική μας επιτροπή και θα βαθμολογηθούν ανά τομέα και βαθμίδα εκπαίδευσης. Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί έκθεση όλων των έργων που συμμετείχαν, με σκοπό το εικαστικό κοινό αλλά και απλοί φίλοι να δουν από κοντά και να αξιολογήσουν ιδίοις όμμασι την ποιότητα της δημιουργίας των συμμετεχόντων. Μετά το πέρας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των νικητών ανά κατηγορία και θα δοθούν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες.

Με τον Δημήτρη Σβυντρίδη Επίσημο Προσκεκλημένο, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Ευρώπης
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, ο Κομοτηναίος Δημήτρης Σβυντρίδης, θα είναι Επίσημος Προσκεκλημένος, στο μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ευρώπης, 10-12 Ιουλίου 2018, στη Λίμνη Πλαστήρα, στο Ξενοδοχείο Nevros, στο Νεοχώρι. Πρόκειται για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, που έχει συνολικά φιλοξενήσει, πάνω από 1.100 κιθαριστές, στα 5 χρόνια ύπαρξης του.

Αναδρομική Έκθεση
Παρατείνεται η αναδρομική έκθεση με έργα του αείμνηστου ζωγράφου Δημήτρη Σταθόπουλου μέχρι την Παρασκευή 25 Μαΐου, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας και κατόπιν απαίτησης του εικαστικού κοινού της Θράκης. Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π». Ώρες επίσκεψης για το κοινό, απόγευμα 17:30-21:00. Πρωινές ώρες κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 25410-29282. Την έκθεση διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης .

2ου Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan
Το Εργαστήρι Τάι Τσι Τσουάν της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης διοργανώνει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan με τίτλο «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης της Θράκης» . Το Φεστιβάλ αποτελεί μία διεθνή συνάντηση με την συμμετοχή εκπαιδευτών και φίλων του Τάι Τσι από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια με σκοπό την εκπαίδευση, την ανταλλαγή εμπειριών των μελών της και της γνώσης τους στην κινεζική κινητική τέχνη καθώς και την διερεύνηση της μέσω της Φιλοσοφίας με προσέγγιση στο έργο του Δημόκριτου του Αβδηρίτη. Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα φιλοξενηθεί στους χώρους και τις υπαίθριες εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου ‘ΑΓΡΙΑΝΗ’ στην Ξάνθη από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Μαΐου 2018.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ανακοίνωση για έργα οδοποιίας
Στο πλαίσιο του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 2017» σήμερα θα ασφαλτοστρωθούν οι οδοί Φαβιέρου, Κίου και στις 23/05/2018 θα ασφαλτοστρωθεί η οδός Ξάνθης.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία έως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, πρυτανικές εκλογές, tai chi, εκλογες, δπθ, αμθ, εοτ, εταιρεία, θλίψη, θεσσαλονικη, νοδε, μαΐου, θηλιά, ξανθη, λαμια, cosmote, ελλαδα, νέα, ιουνίου, συμμετοχή, smoking, τηλ, καιρος, ert, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, μπουταρης, ανθιμος μπουταρης, εκπτωσεις, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, βαθμολογιες πανελληνιων 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, παρελαση θεσσαλονικη, τελος ακινητων, αθηνα, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, οαεδ, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, τελος του κοσμου, εκλογες 2014, κοινωνια, κομματα, αυτοδιοικηση, ελενη, παρελαση, δημοκριτειο, βιντεο, το θεμα, θλίψη, αιτηση, ακινητα, δπθ, δωρεαν, θεμα, λιμνη πλαστηρα, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, αγχος, αμθ, ανησυχητικο, αναπηρια, ατομο, αφορμη, βαλκανια, γινεται, δεσποινα, δρωμενα, δυτικη, εγινε, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, εκφραση, εργα, εξετασεις, εποχη, επιτυχια, εταιρεία, ετων, ετος, ευρωπη, τεχνη, ζωη, ζησιμοπουλος, ζωγραφου, ζωοτροφες, ιδια, εικοσι, θηλιά, μαΐου, μακεδονια, μισος, μαρια, νοδε, ξενοδοχειο, οδοι, οδος, παιδια, παθος, περιβαλλον, πεταλωτης, ποιοτητα, πρυτανικές εκλογές, κτηνοτροφια, ραφαηλ, ρευμα, σεμιναρια, συμμετοχή, σκηνες, τηλ, τμημα, υδρευση, φαναρι, φαρμακα, φεστιβαλ, φορα, χρηστος, ψηφιακη, ιωαννης, κωνσταντινος, ωρες, ανηκει, μποφορ, δημητρης, δημοτικα, εννεα, φιλοι, γνωσεις, ιουνίου, κυριακη, μια φορα, smoking, tai chi, θερμοκρασια, θεσεις
Τυχαία Θέματα