Ερώτηση Α. Δημοσχάκη για τις αλλαγές στα υποθηκοφυλακεία

17:38 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον καθορισμό πληθυσμιακών και χιλιομετρικών κριτηρίων, στις σχεδιαζόμενες αλλαγές για τα υποθηκοφυλακεία, προτείνει ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο κ. Δημοσχάκης ζητά την επανεξέταση του σχεδίου νόμου και επισημαίνει τον “κίνδυνο ταλαιπωρίας των πολιτών και κατάρρευσης της κτηματαγοράς” από την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων και τη δημιουργία κεντρικών, μόνο στις πρωτεύουσες των νομών. Αναφέρει, μάλιστα, ως παράδειγμα την περίπτωση του νομού Έβρου, όπου η Αλεξανδρούπολη

απέχει 114 χλμ από την Ορεστιάδα. “Αυτό συνεπάγεται τεράστια έξοδα για τους πολίτες”, σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι “δεν υπάρχει ούτε η αναγκαία προεργασία για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ήδη χειμαζόμενου κλάδου της κτηματαγοράς”. Υπογραμμίζει, τέλος, ότι το σχέδιο νόμου στερείται αναπτυξιακού οράματος, καθώς δεν προβλέπει ηλεκτρονικοποίηση των εγγράφων και μείωση της γραφειοκρατίας “που θα επιτάχυναν και την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας”. Καταλήγοντας ερωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν θα επανεξεταστεί το σχέδιο νόμου στα συγκεκριμένα σημεία, εάν προβλέπεται σε αυτό η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και εάν αληθεύει πως μέρος των υπηρεσιών των υποθηκοφυλακείων θα περάσουν στα κατά τόπους ΚΕΠ.

EΡΤ Ορεστιάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα