Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: “Κυριακή κλειστά! Δεν ψωνίζω – Δε δουλεύω”

10:51 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει, με νεώτερη ανακοίνωση του, για μία ακόμη φορά, την αντίθεσή του στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Κάνει λόγο για μεθοδευμένη προώθηση αυτού του μέτρου από την Κυβέρνηση, η οποία πασχίζει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, ανακοίνωσε ότι στηρίζει τη δράση “Κυριακή κλειστά! Δεν ψωνίζω – Δε δουλεύω” που οργανώνεται από τη ΓΣΕΕ

και την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και καλεί όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου και τους μικροεπιχειρηματίες να αποτρέψουν στην πράξη την εφαρμογή αυτού του μέτρου.
Το Εργατικό κέντρο εκτιμά ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα εντείνει τις ολιγοπωλιακές καταστάσεις που έχουν αρχίσει ήδη και διαμορφώνονται στο χώρο των εμπορικών καταστημάτων, γεγονός που θα εξαφανίσει τον υγιή ανταγωνισμό και θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Παράλληλα, τονίζει ότι παραβιάζονται θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων.
Συντονίζοντας τις δυνάμεις του με τη ΓΣΕΕ και την ΕΕΚΕ υποστηρίζει τη δράση “Κυριακή κλειστά! Δεν ψωνίζω – Δε δουλεύω”, χρησιμοποιώντας και το όπλο βρίσκεται στα χέρια των καταναλωτών και τονίζει: «Η δύναμη της επιλογής. Όλοι εμείς μπορούμε να φωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και να το μετουσιώσουμε σε πράξη επιλέγοντας επιχειρήσεις που σέβονται την Κυριακάτικη αργία».
Η Δράση των ΓΣΕΕ και ΕΕΚΕ “Κυριακή κλειστά! Δεν ψωνίζω – Δε δουλεύω” συμπεριλαμβάνει την ανάρτηση διαφόρων τύπων ενημερωτικού υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ιστοσελίδες των φορέων, τη διενέργεια ηλεκτρονικού ψηφίσματος μέσω της πλατφόρμας avaaz, την ανάρτηση αφισών στις πόρτες των καταστημάτων που αποφασίζουν να μην ανοίξουν την Κυριακή, 16/07/2017, ανάρτηση φωτογραφιών των ίδιων των καταναλωτών με τα καταστήματα που έχουν αναρτήσει την αφίσα της Δράσης.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα gsee.gr & eeke.gr, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των δύο φορέων, σε facebook και twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα