Υπάρχουν και μέρη που μαζεύουν τα σκουπίδια (video)

09:08 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Λόγω της αναστολής της απεργίας από την ΠΟΠ ΟΤΑ ένας μικρός αριθμός απορριμματοφόρων επιστρέφει στους δρόμος για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Στα Χανιά που είναι τουριστική περιοχή, ο εισαγγελέας Εφετών έδωσε τελεσίγραφο στον Σύλλογο των Εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης Χανίων να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων… Οι εργαζόμενοι έκαναν συνέλευση και ξεκίνησαν

να μαζεύουν τα σκουπίδια.

Σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων προχωρά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθαρίσει η πόλη από τα «βουνά» των σκουπιδιών που έχουν σχηματιστεί εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση αποκομιδής αστικών απορριμμάτων, προϋπολογισμού 192.000 ευρώ, με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου να επιθυμεί το συντομότερο δυνατό να βρεθεί ο ιδιώτης που θα καθαρίσει την πόλη. Έντονη είναι η αντίδραση των εργαζομένων συμβασιούχων.

Σήμερα το πρωί δεν επέτρεψαν σε κανένα απορριμματοφόρο να βγει για αποκομιδή. Τα μόνα δρομολόγια που επέτρεψαν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για την καθαριότητα, Θωμά Ψαρρά, είναι σε δύο μικρά αυτοκίνητα για τη συγκέντρωση των νοσοκομειακών αποβλήτων και τα τέσσερα για τη μεταφορά των ΑΜΕΑ.

Οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν τις καταλήψεις στα αμαξοστάσια, στο ΣΜΑ Πυλαίας και τις εποπτείες μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα και με την απόφαση της ΠΟΕΟΤΑ.

Σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα σκουπίδια ξεπερνούν τους 1.500 τόνους και ο γενικός γραμματέας του δήμου, υποστήριξε στο ΑΠΕΜΠΕ πως το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να καθαρίσουν οι δρόμοι καθώς κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Στον αντίποδα των συσσωρευμένων σκουπιδιών στους δρόμους βρίσκεται ο δήμος Περιστερίου όπου η δημοτική αρχή έχει μεριμνήσει να κρατήσει τα σκουπίδια μακριά από τους δρόμους της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα