Εργατικό Κέντρο: Απεργία και συλλαλητήριο για το πολυνομοσχέδιο

16:17 9/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πλαίσιο των δράσεων και των κινητοποιήσεων ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και των πλειστηριασμών που ξεκινούν αύριο στο Ειρηνοδικείο Λάρισας παρουσίασαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.


Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσαπλές «η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και μια σειρά Ομοσπονδίες, Ε.Κ και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αποφάσισαν όπως όφειλαν απέναντι στην εργατική τάξη, 24ωρη απεργία

για την Παρασκευή 12 Γενάρη και συγκέντρωση στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία, καλώντας τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος, για:

ü Να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα στην απεργία, την συνδικαλιστική οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση. Γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία!

ü Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των βασικών αναγκών μας.

ü Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.

ü Για να σταματήσει η φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια.

ü Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά, να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν.

Κανένας εργάτης και άνεργος, δεν πρέπει να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μας, μπορεί να ανατρέψει αυτή την άθλια κατάσταση που μας επέβαλαν για χάρη των κερδών μια χούφτας πλουτοκρατών.

Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, οργανώνει:

– Την Τετάρτη 10 Γενάρη, 3.30 μ.μ, κινητοποίηση στα Δικαστήρια, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών εργατικών-λαικών οικογενειών, που θα πληθαίνουν το επόμενο διάστημα και για να απαντήσουμε αγωνιστικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική-λαϊκή κατοικία.

– Την Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα που θα πάει για ψήφιση το Πολυνομοσχέδιο, το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους, σε πανεργατική συγκέντρωση στις 6 μ.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας».
Τέλος το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια, την Τετάρτη 10 Γενάρη, 3.30 μ.μ, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Ο πρόεδρος του ΕΚΛ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους «για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ο κάθε χώρος εργασίας, η κάθε γειτονιά να γίνουν σημεία αντίστασης και οργάνωσης. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και του κράτους. Απαιτούμε: Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας. Όχι στην ποινικοποίηση της αγωνιστικής αντίδρασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εργατικό Κέντρο, Απεργιακή,ergatiko kentro, apergiaki