Εργασίες διαμόρφωσης για το Πανεπιστήμιο

07:57 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησαν από το Δήμο Αγίου Νικολάου οι εργασίες, για την διαμόρφωση του χώρου όπου φιλοξενείται ο σταθμός ατμοσφαιρικών μετρήσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Φινοκαλιά Λασιθίου.

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες με στόχο την δημιουργία ομαλών επιπέδων για την τοποθέτηση νέων οικίσκων, γεγονός που θα δώσει την δυνατότητα να διευρυνθούν οι δράσεις που οι επιστήμονες αναλαμβάνουν.
Επίσης, μελετάται η διαμόρφωση ενός επιπλέον τμήματος πλησίον του σταθμού, η κατασκευή δεξαμενής νερού, καθώς και

των συνοδευτικών έργων, παράλληλα με την πρόταση που αναμένεται να υλοποιηθεί με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, για την βελτίωση της βατότητας του δρόμου, που οδηγεί στο σταθμό.
Επιπλέον ο δήμος, όπως εξάλλου έχει γίνει γνωστό, ανέλαβε την υποχρέωση να προχωρήσει στην αποτύπωση του υφιστάμενου χώρου, για να πραγματοποιηθούν τα επόμενα βήματα που έχουν προγραμματιστεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θεωρώ ότι ο δήμος, έμπρακτα απέδειξε στην ηγεσία του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και του υπουργείου Παιδείας, ότι δύναται να στηρίξει Πανεπιστημιακές δομές στο Λασίθι, ένα χρόνιο αίτημα που θα άρει μερικώς την πολύχρονη αδικία που μέχρι σήμερα υφίσταται».

Keywords
Τυχαία Θέματα