Έρχονται βροχές, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

12:28 23/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα και στην Κρήτη, όπου από το μεσημέρι, στα νότια τμήματα του νησιού θα κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες τοπικές βροχές, ενώ προς τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις

με την ένταση τους να φθάνει στα 4- 5 Μποφώρ ενισχυόμενοι όμως τις βραδινές ώρες έως και τα 6 Μποφώρ. Βροχές και καταιγίδες με επίκεντρο τα νότια του νησιού, νοτιάδες και μεταφορά σκόνης θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και το Σάββατο, με εξαίρεση μια πρόσκαιρη βελτίωση από αύριο το βράδυ ως το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, αύριο, Πέμπτη, αναμένονται βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη, οι οποίες στα βόρεια τμήματα του νησιού θα είναι πιο ασθενείς και παροδικές, ενώ στα δυτικά και τα νότια τμήματα θα είναι πιο ισχυρές και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση του καιρού για τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 5 – 6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή το πρωί ο καιρός αναμένεται να είναι πρόσκαιρα καλός. Καθώς θα πλησιάζει, όμως, το νέο Βαρομετρικό χαμηλό θα ξεκινήσουν και πάλι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά και τα νότια και στη συνέχεια θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες αναμένεται να είναι πιο ισχυρές και πάλι στα νότια τμήματα της Κρήτης. Οι νότιοι άνεμοι διατηρούνται με εντάσεις στα 5 – 6, τοπικά έως και τα 7 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

Παρόμοιο αναμένεται να είναι και το σκηνικό του καιρού και για το Σάββατο με τις περισσότερες βροχές να συνεχίσουν να σημειώνονται στα νότια τμήματα της Κρήτης, ενώ παροδικές και πιο ασθενείς θα είναι στα βόρεια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή με στροφή των ανέμων από δυτικές διευθύνσεις.

Με τους νότιους ανέμους ευνοείται και η μεταφορά σκόνης στο νησί από τις ακτές της Β. Αφρικής, η οποία, όπως αναφέρει, αναμένεται να είναι ήπια. Η μεγαλύτερη ανησυχία από τη μεταφορά σκόνης, όπως σημειώνει, εντοπίζεται στους χιονισμένους ορεινούς όγκους καθότι η σκόνη αυτή συντελεί σε μία πιο γρήγορη διαδικασία για το λιώσιμο του χιονιού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα