Θέμος Αναστασιάδης: Η δημοσιογραφική καριέρα, η νέα ζωή στην Ελβετία και η μάχη με τον καρκίνο

Ο θάνατος του Θέμου Αναστασιάδη έχει προκαλέσει θλίψη στον δημοσιογραφικό χώρο.

Στα 61 του χρόνια «έφυγε» νικημένος από τον καρκίνο αν και πάλεψε γενναία για ενάμιση χρόνο. Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1958 στην Αθήνα. Έγινε γνωστός αρχικά για τις χιουμοριστικές στήλες και τα τηλεοπτικά

τοκ σόου.

Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός – οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή, στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.

Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show (Νοκ Άουτ, Μπίλιες).

Το 1995 είχε καθιερώσει την αιρετική του στήλη «Μαύρη τρύπα» στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η στήλη είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία καθώς ο τρόπος γραφής ιντρίγκαρε τον αναγνώστη.

Πριν την «Ελευθεροτυπία» έγραφε στην «Καθημερινή» με την πένα του να ξεχωρίζει και να προκαλεί και αντιπάθειες πολλές φορές.

Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

Υπήρξε παντρεμένος με τη δημοσιογράφο και πρώην παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων του Alpha Βασιλική Παναγιωτοπούλου με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Θέμος Αναστασιάδης έδινε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ο δημοσιογράφος και εκδότης νοσηλεύτηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας, αλλά και σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες κλινικές του κόσμου: Στη κλινική Dana Farber της Βοστώνης.

Στις ΗΠΑ ο Θέμος Αναστασιάδης υποβλήθηκε σε εντατική θεραπεία, όμως λίγους μήνες αργότερα ο καρκίνος επανεμφανίστηκε. Ο Θέμος Αναστασιάδης συνέχισε τις θεραπείες στη Ζυρίχη, όμως το ρολόι είχε ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα μέχρι που η ασθένεια τον κατέβαλε οριστικά.

Καλό του ταξίδι…

Keywords
Τυχαία Θέματα