Έρχεται η Gita, ένα ρομπότ-προσωπικός βοηθός

12:05 1/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Φανταστείτε πώς θα ήταν, αν είχατε στη διάθεσή σας ένα προσωπικό βοηθό-ρομπότ, για να σας ακολουθεί και να μεταφέρει τα πράγματά σας, όπου εσείς θέλετε. Αυτό το όνειρο πολλών ήρθε να κάνει πραγματικότητα η Piaggio Fast Forward, που έχει την έδρα της στη Βοστόνη. Η Gita θα παρουσιαστεί εκεί στις 2 Φεβρουαρίου, για να αποκαλύψει τις δυνατότητες της μπροστά στο κοινό.

Το ρομποτάκι αυτό είναι σε θέση να ιχνηλατεί τον ιδιοκτήτη του και να κυλά πίσω του.

Για την αποθήκευση των πραγμάτων που μεταφέρει, έχει ένα καπάκι στο πάνω μέρος του. Έτσι, μπορεί να κουβαλάει, για χάρη του ιδιοκτήτη του, τρόφιμα και ποτά ή άλλα ψώνια. Το σημαντικό όμως είναι, πως η Gita μπορεί να κινείται όχι μόνο μέσα στο σπίτι, αλλά και έξω από αυτό καλύπτοντας μεγαλύτερες αποστάσεις.

Το ρομπότ-προσωπικός βοηθός έχει ύψος 66 εκατοστά και μπορεί να μεταφέρει βάρος μέχρι 18 κιλά. Η ανώτερη ταχύτητα του φτάνει τα 35 χιλιόμετρα την ώρα.

«Εξελίσσουμε προϊόντα τα οποία αυξάνουν και επεκτείνουν τις ανθρώπινες ικανότητες, αντί να αναζητούμε απλά να τις αντικαταστήσουμε» ανέφερε, στο Dezeen, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jeffrey Schnapp. «Σκεφτείτε πόσο πολύ πιο ελεύθερα θα μπορούσατε να μετακινηθείτε από το ένα σημείο στο άλλο, αν αφαιρούσαμε απ’ την εξίσωση τα βαριά αντικείμενα» συμπλήρωσε.

H Piaggio Fast Forward, η θυγατρική στον τομέα καινοτομίας του Ομίλου Piaggio (που το 1946, εμφάνισε στην αγορά το σκούτερ Vespa) παρουσιάζει το πρώτο προϊόν της, που έχει στόχο να «ελαφρύνει» τον άνθρωπο στην εκτέλεση των καθημερινών εργασιών του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ /DeZeen

Φωτογραφίες: DeZeen

Keywords
Τυχαία Θέματα