Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδα και μέλι

11:08 1/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αγαπημένη συνταγή, ιδιαίτερα από το γυναικείο φύλο, όταν θέλει κάτι ελαφρύ και νόστιμο. Ο κιμάς γαλοπούλας ζυμώνεται με πολλά μυρωδικά και λίγα μπαχαρικά. Ιδανικό συνοδευτικό είναι μια θρεπτική πράσινη σαλάτα. Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδα και μέλι ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» ο chef

Κώστας Κωβαίος.

Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδα και μέλι

Η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βάση για ένα burger με μπιφτέκι γαλοπούλας ή κοτόπουλου.

Υλικά

Για τον κιμά

250 γραμμ. κιμάς γαλοπούλας1 αυγό1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη1/2 κρεμμύδι, τριμμένο5 φέτες ψίχα ψωμιού τριμμένη4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1/2 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένο1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά (ρίγανη, εστραγκόν, θυμάρι)1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, απαλήΑλάτιΠιπέρι (κατά προτίμηση)

Για τη σάλτσα μουστάρδα-μέλι

2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο2 κουταλάκι του γλυκού μέλι ανθέων1 κουταλάκι του γλυκού σχοινόπρασο, ψιλοκομμένοΚαπνιστό αλάτι (κατά προτίμηση)Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (κατά προτίμηση)ΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και τη διατηρούμε στο ψυγείο.Ζυμώνουμε τον κιμά, προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μην κολλάει στα χέρια.Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ και πλάθουμε σε μπιφτέκια των 100 γραμμαρίων περίπου και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.Σερβίρουμε τα μπιφτέκια περιχύνοντας με τη σάλτσα. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Μπιφτεκάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδα και μέλι

Keywords
Τυχαία Θέματα