Επτά νεκροί μετανάστες ανοιχτά της Μυτιλήνης

11:33 18/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Στα ανοιχτά της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης, έχασαν τη ζωή τους σήμερα Τρίτη, επτά μετανάστες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και τρεις γυναίκες, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν βούλιαξε. Οκτώ μετανάστες διασώθηκαν και δύο αγνοούνται. Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής ΑκτοφυλακήςΣυγκεκριμένα, σκάφος του λιμενικού που πραγματοποιούσε
περιπολία τα μεσάνυχτα στην περιοχή, εντόπισε δύο παράτυπους μετανάστες μέσα στη θάλασσα. Οι παράτυποι μετανάστες περισυνελέχθησαν και δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε λέμβο με 15 άτομα ακόμα, η οποία υπό αδιευκρίνιστη αιτία πήρε νερά και ημιβυθίστηκε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός από το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και μία μηχανότρατα.

Για τραγωδία έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης. Τόνισε ότι σημειώθηκαν ακόμη δύο ανάλογα περιστατικά το βράδυ στο Αιγαίο, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η βάρκα με τους μετανάστες είχε αρχίσει να βυθίζεται πριν την εντοπίσει το λιμενικό. Μέσα στο αμπάρι βρέθηκαν πέντε μετανάστες νεκροί, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Οι τραγωδίες στο Αιγαίο δεν είναι «ατυχήματα» είναι το αιματηρό αποτέλεσμα της ελληνικής κι ευρωπαϊκής πολιτικής, που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως εχθρούς ενός υποτιθέμενου πολέμου τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του και ζητά αλλαγής μεταναστευτικής πολιτικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα