Ομιλία Κουβέλη σε προσωπικότητες του πολιτισμού και της τέχνης

23:19 17/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Κάλεσμα στους ενεργούς πολίτες, τους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες, τους πανεπιστημιακούς, να υποστηρίξουν τη «Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία» ζήτησε τη Δευτέρα ο Φώτης Κουβέλης, απευθυνόμενος σε προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού που υπέγραψαν την διακήρυξη στήριξης της προσπάθειας για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου.Η πορεία της προσπάθειας που ανέλαβε η ΔΗΜΑΡ θα είναι μακρά
και εκτείνεται πέραν των ευρωεκλογών, όχι μόνο για να αποδοκιμαστεί η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό αντίβαρο ευθύνης και σταθερότητας έναντι της αντιπολίτευσης με την αντιφατική και λαϊκιστική πολιτική της, ανέφερε στο χαιρετισμό του, ο κ. Κουβέλης.

Απαντώντας στην κριτική για την μη σύμπραξη του κόμματος του με την Ελιά, τόνισε ότι «οι πολιτικές συνεργασίες δεν ασκούνται έξω από το πλαίσιο των ασκούμενων πολιτικών. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε τις επιλογές της. Επιλογές που την απομακρύνουν από τον προοδευτικό χώρο και την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών πολιτικών και τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ».

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νόημα των ευρωεκλογών για την πορεία της Ευρώπης καθώς και στη σημασία των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

«Η χώρα μας αλλά και Ευρώπη χρειάζεται μια επανεκκίνηση που θα εμπεριέχει τις αρχές της αλληλεγγύης, της αναδιανομής και της συνύπαρξης, με ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης...Η αλλαγή των συσχετισμών στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ των προοδευτικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είναι κρίσιμη παράμετρος για την αλλαγή πολιτικών», ανέφερε ο κ.Κουβέλης.

«Είναι σαφές, ότι η τέχνη και η διανόηση οφείλει σήμερα να έχει μια σταθερή δημόσια παρέμβαση που θα φέρνει στο προσκήνιο την κριτική της κρίσης με θετικές προτάσεις και λύσεις, μακριά από λαϊκισμούς, εθνικιστικές εξάρσεις, κοινωνικούς αυτοματισμούς, μεταπολιτικά πειράματα και μιντιακά πυροτεχνήματα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επανέλαβε τη θέση του για διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος προς όφελος της κοινωνίας με έμφαση τη παιδεία και τον πολιτισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα