Επιτυχίες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

14:53 14/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, από το 2014 λειτουργούν τμήματα διδακτικής στήριξης μαθητών, οικογενειών που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.
Τη χρονιά που πέρασε 2017-18, τα μαθήματα παρακολούθησαν 37 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Βεβαίως, η δράση αυτή δε θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί, αν δεν υπήρχαν εθελοντές καθηγητές οι οποίοι αφιλοκερδώς διέθεσαν το χρόνο τους και τις γνώσεις τους, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν αυτά τα παιδιά.

Τελικά, οι κόποι των παιδιών αλλά και των καθηγητών τους, δεν πήγαν χαμένοι!
Τρεις από τους τέσσερις μαθητές της Γ’ Λυκείου που συμμετείχαν φέτος στα τμήματα αυτά, πέρασαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Επίσης επιτυχίες σημείωσαν και άλλοι έξι μαθητές που συμμετείχαν στα τμήματα στήριξης προηγούμενες χρονιές σε μικρότερες τάξεις. Συγκεκριμένα η Κατερίνα Σύρου πέρασε 1η στη Σχολή Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Αναστασία Βρέγκου στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας και η Μαρία Πίσσαρη στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας – Πρόνοιας στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους ,μαθητές κι εθελοντές.
Με χαρά και δύναμη οι Ενεργοί Πολίτες συνεχίζουν το έργο τους.
Ο νέος Πολυχώρος Αλληλεγγύης στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, αν και μεγαλύτερος σε σύγκριση με την παλιά Στέγη, δυστυχώς δεν επιτρέπει τη λειτουργία πολλών τμημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Για το λόγο αυτό θα λειτουργήσουν μόνο τα τμήματα της Γ΄Λυκείου, που προς το παρόν αριθμούν 7 μαθητές. Οι προσπάθειές των Ενεργών Πολιτών για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση σε όλους, συνεχίζονται.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα