« Με το 1 προς 5 στο δημόσιο η ΝΔ επιδιώκει επιστροφή στο σκληρότερο μνημόνιο»

13:59 14/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πιο σκληρή φάση του μνημονίου επιδιώκει να φέρει η ΝΔ τις προσλήψεις στο δημόσιο με το ένα προς πέντε δήλωσε η η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό, news247.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τον κανόνα 1 προς 1, δηλαδή μια πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση,

και θα προχωρήσει σε 7.906 προσλήψεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων το 2019, αφού αυτός είναι ο αριθμός εκείνων που θα συνταξιοδοτηθούν εντός του τρέχοντος έτους.

Με το μοντέλο προσλήψεων που θέλει η ΝΔ οι προσλήψεις θα φτάσουν μόλις τις 1581 με αποτέλεσμα, όπως είπε η υπουργός, εκ των πραγμάτων να υπάρξουν απολύσεις συμβασιούχων.

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλά για απολύσεις, όταν αναφέρεται σε μη ανανεώσεις συμβάσεων, και ταυτόχρονα δηλώνει ότι η ΝΔ κάνει πίσω από το 1/1, δηλαδή από την αναλογία μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο;» διερωτήθηκε η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Σε ερώτηση για τους συμβασιούχους, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε ότι σε αυτές τις προσλήψεις θα έχουν προτεραιότητα μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ όπου θα μοριοδοτηθεί η ειδική εμπειρία: «Οι συμβασιούχοι προσλαμβάνονται σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος διαγωνισμός για μόνιμους στην καθαριότητα. Η βασική πρόθεση είναι να προσληφθούν νέοι άνθρωποι. Πώς μπορούμε να εισάγουμε την ψηφιακή τεχνολογία με γηρασμένο προσωπικό; Η ΝΔ έχει αντίληψη κοινωνικού αυτοματισμού. Ο μεγαλύτερος αριθμός των συμβασιούχων εφόσον πληροί τα κριτήρια θα μπορεί να προσληφθεί μόνιμα», τόνισε.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις προσλήψεις στην Υγεία και την Παιδεία, ενώ, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις καθαρίστριες δημόσιων σχολείων αλλά και στους εργαζόμενους σε δημόσια Νοσοκομεία που προσφέρουν τις υπηρεσίες του την τελευταία διετία μέσω ΟΑΕΔ.

Για την επιστροφή της στην πολιτική ζωή, μετά την αποχώρηση της από το ΠΑΣΟΚ το 2012 και τη συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ , είπε ότι επανέρχεται καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου ο προοδευτικός χώρος επαναπροσδιορίζεται και ανασυγκροτείται σε ολόκληρη την Ευρώπη και το ερώτημα για τις κεντροαριστερές δυνάμεις είναι αν επιλέγουν να συμβαδίσουν με την Αριστερά ή αν στρέφονται προς τα δεξιά. Χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ ανομοιογενεί χώρο καθώς υπαρχουν δύο τάσεις η μια με κεντροδεξιό προσανατολισμό και η δευτερη με προδευτικη κατεύθυνηση. Για την συμμετοχή της στην κυβέρνηση ανέφερε ότι είναι συστράτευση σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, δεν μπορεί, τόνισε , να ανασυγκροτηθεί ο προοδευτικός χώρος χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ» Σκιαγραφώντας την πολιτική σκηνή τα επόμενα χρόνια η κα Ξενογιανακοπούλου εκτίμησε ότι, η πολιτική έρχεται στο προσκήνιο και πάμε σε αναμέτρηση δύο διαφορετικών προτάσεων, δύο διαφορετικών πόλων. Του προοδευτικού από τη μία μεριά και του συντηρητικού-νεοφιλελεύθερου από την άλλη.

Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα