Επιστροφή στην προεκλογική μάχη σχεδιάζει ο Τραμπ – Η πανδημία «μεγαλώνει» την διαφορά στις δημοσκοπήσεις

09:45 9/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην προεκλογική μάχη σχεδιάζει να επιστρέψει ο πρόεδρος Τραμπ καθώς βλέπει του Αμερικανούς να μην επικροτούν τους χειρισμούς του στο θέμα της πανδημίας. Νέα δημοσκόπηση για το ζήτημα δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας  κατά 22 μονάδες απο τους προπορευόμενους Δημοκρατικούς.    Το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση το Σάββατο, πιθανόν στη Φλόριντα, πολιτεία-κλειδί

στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Νομίζω ότι θα προσπαθήσω να μιλήσω σε μια προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου, αν υπάρχει αρκετός χρόνος για να οργανωθεί, όμως θέλουμε να κάνουμε μια συγκέντρωση, πιθανόν στη Φλόριντα, το βράδυ του Σαββάτου», είπε  στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου έκανε τη δήλωση αυτή λίγη ώρα αφότου ο γιατρός του Λευκού Οίκου, ο Σον Κόνλεϊ, πρακτικά άνοιξε την πόρτα στην επιστροφή του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία από αύριο, διαβεβαιώνοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος «συνολικά αντέδρασε εξαιρετικά καλά» στη θεραπεία για την COVID-19 στην οποία υποβλήθηκε. Σήμερα Παρασκευή θα υποβληθεί σε νέο τεστ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος.

Οι Αμερικανοί χάνουν με σταθερό ρυθμό την εμπιστοσύνη τους στον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία του κορονοϊού ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με το ποσοστό των θετικών γνωμών που εκφράζονται γι’ αυτόν όσον αφορά το ζήτημα που κυριαρχεί στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδό του ως εδώ, κατέδειξε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και μεταδόθηκε την Πέμπτη.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Τρίτη ως την Πέμπτη, αφού ο Τραμπ προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και εισήχθη σε νοσοκομείο, κατέγραψε ότι το 37% εγκρίνει τους χειρισμούς του προέδρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αντίθετα το 59% τους αποδοκιμάζει.

Η διαφορά αυτή των  22 μονάδων είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί στη συγκεκριμένη κυλιόμενη δημοσκόπηση από τη 2α Μαρτίου. Το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών του Τραμπ πέφτει σταθερά τις τελευταίες 10 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η ασθένεια του αρχηγού του κράτους και η επιστροφή του στον Λευκό Οίκο κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ-Reuters

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα