Επιστρέφουν σε ανοδική πορεία οι θάνατοι στις ΗΠΑ –«Συνταξιοδοτεί» ο Τράμπ την ομάδα κατά του κορονοϊού

09:02 6/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανοδική τροχιά ακολουθούν και πάλι οι θάνατοι στις ΗΠΑ καθώς μέσα σε 24ώρες σημειώθηκαν 2.333. Το φαινόμενο καταγράφεται έπειτα από τρεις ημέρες, ύφεσης, σύμφωνα με τα δεδομένα  του πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Την προηγουμένη, η χώρα κατέγραφε τον χαμηλότερο απολογισμό του τελευταίου μήνα, 1.015 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ανήλθε πλέον σε 71.022 νεκρούς στις ΗΠΑ.

Το τραγικό αυτό γεγονός συμπληρώνει η εικόνα

των κατάφορτων ψυγείων των Νοσοκομείων αλλά και των φορτηγών ψυγείων καθώς πολλοί είναι και οι σωροί που δεν έχουν αναζητηθεί  και από τους συγγενείς τους.

Ο  πρόεδρος Ντ. Τραμπ που παραμένει θερμός υποστηρικτής της επανεκκίνησης της οικονομίας,  δήλωσε ότι η ειδική επιχειρησιακή ομάδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού οδεύει στην ολοκλήρωση της αποστολής της, καθώς η χώρα του -κατ’ αυτόν-  εισέρχεται στη δεύτερη φάση, όσον αφορά την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της κρίσης.

«Ο Μάικ Πενς και η task force έκαναν σπουδαία δουλειά», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται χειρουργικές μάσκες στην πολιτεία Αριζόνα. Τώρα όμως, πρόσθεσε, το πρόβλημα προσλαμβάνει «λίγο διαφορετική μορφή»: «αυτή η μορφή είναι η ασφάλεια και το άνοιγμα (της οικονομίας) και θα συστήσουμε μάλλον μια διαφορετική ομάδα για αυτό».

Ερωτηθείς αν η δήλωσή του αυτή σημαίνει πως «αποστολή εξετελέσθη» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού, ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου απάντησε «όχι, καθόλου. Το «αποστολή εξετελέσθη» το λέμε όταν έχει τελειώσει κάτι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα