«Με τα μάτια της Τερέζας» – Νέα σειρά εποχής στην ΕΡΤ2

08:54 6/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το έβδομο επεισόδιο της νέας συναρπαστικής δραματικής σειράς εποχής «Με τα μάτια της Τερέζας» (La otra mirada), παραγωγής Ισπανίας 2018, μεταδίδει -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– η ΕΡΤ2, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 στις 21:00.

Γενική υπόθεση: Η σειρά αποτελεί φόρο τιμής στον θεσμό της εκπαίδευσης. Μας μεταφέρει στο κλίμα μιας άλλης εποχής, όπου ώριμες και αποφασιστικές γυναίκες βρίσκονται δίπλα σε κοπέλες γεμάτες αυταπάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και προκλήσεις πολύ σύγχρονες.

Σεβίλη, 1920. Η Τερέζα,

μια γυναίκα σαράντα ετών, φτάνει στη Σεβίλη προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μυστηριώδη δολοφονία του Iσπανού πρεσβευτή στη Λισαβόνα, αναζητώντας τη Ρομπέρτα Λούνα, μια μαθήτρια στο κολέγιο θηλέων.

Για να καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την κοπέλα, η Τερέζα αποφασίζει να εμφανιστεί ως καθηγήτρια που ζητεί δουλειά στο Κολέγιο.

Αφού εκπλήσσει τη Μανουέλα, τη διευθύντρια του Κολεγίου, με τις προοδευτικές ιδέες της και τη νεωτεριστική νοοτροπία της, η Τερέζα καταφέρνει να πάρει τη θέση και να γίνει άλλη μία καθηγήτρια.

Βέβαια, δεν θα είναι όλα ρόδινα για την Τερέζα, αφού έρχεται αντιμέτωπη με την αρνητική στάση της συναδέλφου της Λουίζα, που είναι η πιο έμπειρη καθηγήτρια, καθώς και με την απροθυμία κάποιων σπουδαστριών, που ποτέ έως τότε η εκπαίδευσή τους δεν είχε στόχο να τις βοηθήσει να μάθουν να σκέπτονται και να αξιολογούν τον εαυτό τους

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 7ο.

Μία από τις σημαντικότερες μορφές του ανθρωπισμού της εποχής επισκέπτεται την Ακαδημία και κάνει μία ομιλία για τη σημασία της προσωπικής ανάπτυξης του κάθε ατόμου.

Επηρεασμένη από τα λόγια της, η Μανουέλα σκέφτεται τη δική της κατάσταση με το σύζυγό της Μαρτίν, ο οποίος εξακολουθεί να θέλει επίμονα ένα παιδί.

Η Φλάβια πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για τον αρραβώνα της με τον Ενρίκε. Ο Τόμας της ζητεί να περάσει ένα βράδυ μαζί του, πριν δεσμευτεί με έναν άντρα που δεν αγαπά.

Από την άλλη πλευρά, η Άντζελα αρχίζει να παραμελεί το έργο της στην Ακαδημία, επειδή ζει τις πιο γλυκές της στιγμές με την Πάουλα.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χοσέπ Σίστερ Ρούμπιο, Χάιμε Βάκα.

Πρωταγωνιστούν: Μακαρένα Γκαρσία, Πατρίσια Λόπεζ, Άνα Βάχενερ, Σεσίλια Φρέιρε, καθώς και οι Μπεγκόνια Βάργκας, Λουσία Ντίεζ, Ελένα Γκαγιάρντο, Αμπρίλ Μοντίγια, Κάρλα Κάμπρα και η Πάουλα ντε λα Νιέτα, νεαρές ηθοποιοί που υποδύονται τις μαθήτριες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα