Επιστολή Φάμελλου για τους δασικούς χάρτες

20:43 5/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο δήμος Ελασσόνας και έξι ακόμη δήμοι στην Θεσσαλική περιφέρεια έλαβαν σήμερα την επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου για τους δασικούς χάρτες.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Φάμελλου οι συγκεκριμένοι δήμοι οφείλουν να αναρτήσουν όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων για τους Δασικούς Χάρτες.
Οι δήμοι της Θεσσαλίας που έλαβαν την επιστολή είναι οι δήμοι Ελασσόνας στο ν. Λάρισας, Σκιάθου στο ν. Μαγνησίας και Καρδίτσας, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Μουζακίου και Σοφάδων στο ν. Καρδίτσας. Στο γειτονικό ν. Γρεβενών είναι οι δήμοι Γρεβενών και

Δεσκάτης.

Ο κ. Φάμελλος, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι «η οριοθέτηση στους δασικούς χάρτες των ορίων των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ορθή ανάρτησή τους, την πληροφόρηση του πολίτη και την προστασία των δικαιωμάτων τους, καθώς θα συμβάλει στη μείωση της ανάγκης για υποβολή αντίρρησης από την πλευρά των πολιτών, στην ασφάλεια δικαίου, καθώς και στην επιτάχυνση του έργου των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων». Η επιστολή αυτή εστάλη συνολικά σε 173 δημάρχους ανά την ελληνική επικράτεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα