Σέρρες : «Πολυκάρπεια 2018»

19:38 5/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα «Πολυκάρπεια 2018″ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού » Ορφέα» Σερρών.

Στις 9 το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ιερό ναό Εισοδείων της Θεοτόκου στον συνοικισμό των Σφαγείων, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα του ιερού ναού.

Στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα του Παλαιού «Ορφέα» θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Λαογραφικές Διαδρομές Μικράς Ασίας και Θράκης» της Πασχαλίας Κοκόλη Γκιλιμανάκη, από τις φιλολόγους Ολυμπία

Παχαδίρογλου και Σύλια Ζέττα.

Θα ακολουθήσουν Ύμνοι Ακολουθιών Αγίων της Μικράς Ασίας , από τον κ. Ευστάθιο Ξανθόπουλο, ιατρό, ιεροψάλτη.

Και τραγούδια της Μικράς Ασίας από την μεικτή χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Αδελφότητας, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Αρδανιώτη, καθηγητή μουσικής, πρωτοψάλτη, Διευθυντή Γυμνασίου Ποροίων.

Η βραδιά θα κλείσει με απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε συγγενείς αποθανόντων χορωδών.

Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας κ. Δήμητρα Μετόκη –Δασκάλου.

Τα «Πολυκάρπεια 2018», διοργανώνονται από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», με συνδιοργανωτή την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ), και τελούν υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου .

Keywords
Τυχαία Θέματα